Atalay’dan Van Büyükşehir Belediyesi’ne tepki

Atalay’dan Van Büyükşehir Belediyesi’ne tepki
AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, arefe günü Cumhuriyet Caddesi’nde yaşanan manzaradan dolayı bayramdan sonra belediyeler için çok ciddi denetimlerin getirileceğini belirtti.

- AK Parti Van İl Başkanlığı’nca Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Zahir Soğanda, Ramazan ayında yaptıkları yardımlar başta olmak üzere yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Van Büyükşehir Belediyesi’ne tepki de gösteren Soğanda, “Bayram; güzellik, kardeşlik demektir. Van’ımız da, memleketimizin en güzel yerlerinden bir tanesi. Fakat maalesef dün bakanımızla birlikte çarşıyı gezdik. Orada ciddi anlamda Van’ımızı sıkıntıya sokan, Van’ımıza yakışmayan manzaralarla karşılaştık. Ben zaman zaman konuşmalarımda söylüyorum, belediye Van’da olmazsa Van daha güzel olur. Çok çok geri kalmış ülkelerin göç pazarlarına benzer, Cumhuriyet Caddesi’nde bir hava oluşturmuşlar. Van Belediyesi eski başkanı Burhan Yenigün döneminde yaptığımız parkı maalesef dün tamamıyla bir mezbahaneye çevirmişler. Böyle bir şey olamaz” dedi.



CADDELER KÖPRÜYE DÖNÜŞMÜŞ

AK Parti Van milletvekili Beşir Atalay da aynı tepkiyi sürdürdü. Teşkilatlarının Ramazan ayında çok güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Atalay, ilerleyen dönemlerde Van adına çok daha güzel şeylerin olacağını belirtti. Son yaptıkları Güç Birliği Toplantısı’nda eğitimi ele aldıklarını ve Van’da eğitim alanında atılımlar olacağını ve bu konuda da ciddi kampanyalar başlatacaklarını vurgulayan Atalay, “Zahir Bey’in ifade ettiği gibi akşam ve yatsı namazı arası Hz. Ömer Camii yanından Dabbağoğlu Parkı’nda vatandaşlarla biz çay içelim dedik, ama parkın parklık durumu kalmamış. Caddeler köprüye dönüşmüş.  Bir şehirde en kötü belediyecilik örneği nasıl olsun diye görmek isterseniz bu partiye herhalde oy vermek gerekiyor. Dolayısıyla inşallah bunların hepsini temizleyeceğiz. Buradaki heyetin özellikle teşkilatlarımızın içinde bir karar olsun, biz bunları Allah’ın izniyle bitireceğiz. Vatandaşlarımız bunları görüyor, bunlara tahammül etmemesi lazım, ama bize de anlatmak düşüyor. O güzelim park ne hale gelmiş, Cumhuriyet Caddesi ne hale gelmiş. Bayram öncesi her yer en temiz olacakken, bu hale nasıl getirilmiş, bunların hepsini herkes birbiriyle paylaşması gerekiyor. Ama hükümetimiz tedbirler alıyor, belediyelerle ilgili, belediye harcamaları ile. Bayramdan sonra bazı düzenlemeler de gelecek. O konularda denetimler daha fazla olacağı, bir düzenlemeyle hükümet planlıyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından okulun girişinde yapılan bayramlaşma ile birlikte gelenler şeker ve kolonya ikram edildi.