Atalay’dan partililere tek mesaj!

Atalay’dan partililere tek mesaj!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “15 Temmuz darbesinde bize geçmiş olsun demeyenler bugün grup toplantılarında suçlu vekillerin sıralarında oturuyor” dedi.
Dün DSİ Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Van İl Genişletilmiş Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Demiröz, 15 Temmuz darbe kakışması, HDP’li vekillere yönelik tutuklamalar ve dövizde yaşanan yükselişle ilgili önemli mesajlar verdi. Demiröz ayrıca Kurban Bayramının birinci gününde düzenlenen bombalı saldırıda kullanılamaz hale gelen AK Parti Van İl Başkanlığı için yeni bir bina yaptırılacağı müjdesini de verdi.

“DOLAR NE KADAR YÜKSELİRSE YÜKSELSİN UMURUMUZDA DEĞİL”

Demiröz konuşmasında, “En kısa zamanda Van’ımızı bir il başkanlığı binasına kavuşturacağız. Bunu şimdiden hepinize müjdelemek isterim. Bugün Van’dayız. Bende bölge milletvekiliyim siyaset yapmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz’da siyasal darbe yapmak isteyenler şu anda bir ekonomik darbe peşindeler. Ama inşallah bu milletin feraseti bu darbeyi de önleyecektir. Hep beraber bunu önleyeceğiz. Tasarrufa dikkat edeceğiz. Yabancı malları tüketmekten kaçınacağız. Ülkemizin ekonomisini yıkmaya çalışan bu güruha fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz’dan bu güne kadar 12 milyar dolar bozdurup bankaya koyan bu millet bu iş adamları bundan sonra da dolar ne kadar yükselirse yükselsin umurumuzda değil. İnşallah bu akımı da bertaraf edecektir. Siz dövizin geçici olarak yükselişine bakmayın. En kısa zamanda rayına oturacak” şeklinde konuştu.

“İFADEYE GİTMİYORUM DERSEN SONUCU BÖYLE OLUR”

Siyasal olarak yıllarca ‘dokunulmazlıkları kaldırın’ diyenlerin cevaplarını aldıklarını aktaran Demiröz, “Yıllarca ‘dokunulmazlıkları kaldırın’ diyenlerin cevaplarını hep beraber aldılar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) dokunulmazlığı kaldırdı. Suçu olan herkes ifadesini vermeye gidecek. Dosyasıyla ilgili ifadesini verir suçu yoksa af olunursun çıkarsın. Ama eğer suç işlemişsen o suçun cezasını da çekeceksin. Sen Türk yargısını tanımaz ve ‘ifadeye gitmiyorum’ dersen sonucu böyle olur. Herkes hukuk içerisinde kalacak ve siyasetini bu çerçevede yapacak. 15 Temmuz darbesinde bize geçmiş olsun demeyenler bugün grup toplantılarında suçlu vekillerin sıralarında oturuyor, bu bir modern haçlı seferinden başka bir şey değildir. Bu yöre bunları gördüğü için bunları def edecektir” dedi.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de konuşmasında siyasetin topluma hizmet etme sanatı olduğunun altını çizerek, “Sadece ulusalda değil yerelde de iktidar olmamız lazım. Van’da 14 belediyeden 12’si başka partide, biz 2 belediye olarak varlık gösteriyoruz. Burada teşkilatın yükü ağır, teşkilatımız umarım 2019 yılında bunu başarır. Van’ın 15 Temmuz’da teşkilatın nasıl durduğunu gördük. Bu teşkilatın ruhudur” diye konuştu.

ATALAY’DAN PARTİLİLERE TEK MESAJ!

Kısa bir konuşma yapan Van Milletvekili Beşir Atalay da Van’ın 4 ile ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Van için hükümetin yatırım patronu Bakan Elvan burada, partinin kasası burada. Kurban bayramında parti binamız harap oldu. Genel merkezin daha iyi niyeti var. Yeni bir parti binası için arsa alma ve ya yeni bir bina. Vedat beyden bugün iyi haberler alacağız inşallah. Ben bir tek mesaj vermek istiyorum burada. Ne olur daha fazla bütünleşelim. Eskiler, yeniler ayrımı olmadan kenetlenmeye devam edelim. Birbirimizi yıpratıcı fitneler vesaireden kaçınalım” dedi.

Van Milletvekili Burhan Kayatürk, her kesin görevini yerine getirmek zorunda olduğuna değinerek, “Herkes kanun hükmünde eşit olmak zorundadır, belediye başkanı görevini yerini getirmek zorundadır. Belediyelerin terör örgütünü malzeme taşıma gibi bir durumu olamaz. Milletvekilleri terörü savunamaz. Türkiye'de yargı üzerine düşeni yapmak zorundadır. Hükümet üzerine düşeni yapmadığında yargı üzerine düşeni yapmadığında bağımsız bir yargıdan söz etmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“VAN HALKI ÇUKUR SİYASETİNE PRİM VERMEDİ”

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, “Bütün zorbalıklara rağmen sahadayız, sahadan hiçbir şekilde çekilmedik. 1 Kasım dan itibaren sürekli ilçe ve köylerimiz de halkla bütünleşiyoruz. Bahar ayından itibaren 630 köy gezdik. Belediyelerimizle birlikte sürekli halkla toplantılarımız devam ediyor. Van halkı çukur siyasetine prim vermediği için bayramın 1. günü 2 ton bomba ile il binamız patlatıldı. Erciş, Özalp ve Muradiye’de teşkilatımız ve üyelerine karşı eylemler yapıldı” diye konuştu.