Atalay: Tüm kesimler bu kenti sahiplenmeli

Atalay: Tüm kesimler bu kenti sahiplenmeli
Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, “Bizim Van’a karşı çok büyük sorumluluklarımız var ve Van’ın bütün sorunlarından haberdar olacağız. Biz enerjimizi Van’ın sorunlarını çözmek için harcayacağız" dedi.
Önceki dönemlerde Devlet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle 15 Temmuz Darbe girişimine değinen Atalay, söz konusu girişimin önceki darbelerden bile kötü olduğunun altını çizdi.

Van'da yayın yapan İlaç Radyo'nun konuğu olan Atalay, tüm ülkede olduğu gibi, Van’da da halkın sokaklara çıkarak bu darbe girişimini protesto ettiğini ve ülkesinin yanında olduğunu haykırdığını söyledi.

“HDP YÖNETİCİLERİ, DEMOKRASİ NÖBETLERİNE KATILMADI”

Van’da ‘okçular tepesi’ olarak adlandırılan meydana her kesimden insanların katıldığını, ancak özellikle HDP’den yönetici bazında kimsenin katılmadığını hatırlatan Beşir Atalay, “Bakın 15 Temmuz’dan sonra başlatılan demokrasi nöbetlerinde HDP’den hiçbir katılım olmadı. HDP’ye oy veren vatandaşlarımız o alana gelip darbeye karşı çıktı, ama HDP’nin herhangi bir yöneticisi o alana gelmedi. Hiçbirisi bir açıklama yapmadığı gibi, sokağa çıkmadı. Vanlılar bunları asla affetmeyecek. O platforma herkes geliyordu ve gelen herkese söz veriliyordu. Saadet Partisi, Hüda-Par, MHP akla gelebilecek her türlü partiden insanlar geldi ve kendilerine söz verildi. Tabi sivil vatandaşlarımız da o platformda kendilerini ifade ettiler. Bu bir demokrasi eylemi ve direnişidir. Bu başarının kahramanı millettir. Bunun değeri çok büyük, tarih bu direnişi hep anacaktır. Bu hainler o gece 246 vatandaşımızı şehit etti. Büyük bir bela ve kâbus yaşadık. Allah ülkemizi ve milletimizi korudu. Milletimiz, Türkiye'ye artık ihtilalin olamayacağını gösterdi. Millet ne derse o olur. Milli iradenin sahibi millettir. Bu millet kimseye pabuç bırakmayacak” ifadelerini kullandı.

“TÜM KESİMLER BU KENTİ SAHİPLENMELİ”

Van’da bütün kesimlerin bir araya gelmesi ve kenti sahiplenmesi için Güçbirliği Platformu’nu kurduklarını ifade eden Atalay, “Bu platformda, Van’ın her alanda etkili isimlerini bir araya getirmek istedik. Siyaset, farklılıklar bir kenara bırakılsın, kent düşünülsün ve herkes tek vücut olsun. Bunu yapabilen iller başarılı olan illerdir. Her zaman başarılı olmuştur. Biz ayrım yapmadan herkesi davet ettik. Gönül ister ki Van’daki yerel belediyelerde bu toplantıya gelip sorunları konuşsun, bizim buradaki amacımız Van’ın sorunlarını çözmektir. Bunun için çaba sarf etmeliyiz. Bu toplantılar herkesin kent hakkında bilgilenmesini de sağlıyor. Meselelerin ne olduğunu herkes biliyor. Burada kentin ana meseleleri belirlenecek ve görevli olan birimler bilgilendirilecek. Bir kaç toplantı sonra bu çalışmaların faydasını göreceğiz. Van dışındaki kesimleri de kenti ilgilendiren konuların içine almayı düşünüyoruz. Yatırımlarımız, ticaretimiz, sınır kapıları, eğitim, ekonomi gibi tüm konuları değerlendireceğimiz toplantılar yapacağız. Tabi şuanda belediyelere gönderilen kaynakların iyi araştırılması gerekiyor. Şuanda Sayıştay denetliyor. Belki bu paraların uygun yerlerde kendi amacına uygun harcanmıyorsa, çok iyi denetlenmelidir. Hükümetimiz tabi ki şu hassasiyeti de kuruyor. Demokratik bir ülkeyiz ve seçenlerin hakkını, hukukunu koruyoruz” dedi.

“VAN’A KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Milletvekili olduğu kente karşı sorumlulukları olduğunu söyleyen Atalay, “Bizim Van’a karşı çok büyük sorumluluklarımız var ve Van’ın bütün sorunlarından haberdar olacağız. Biz enerjimizi Van’ın sorunlarını çözmek için harcayacağız. Van’ın her konusu bizim için çok değerlidir ve yapmamız gereken hizmetler var” dedi.

Kente yapılacak olan stadyumla ilgili açıklamalarda bulunan Atalay, “Bakın Van’ın önemli sorunlarından bir tanesi de stadyum konusudur. Van Güç Birliği Toplantısında da bunu konuştuk. Buna Vanlılar karar versin. Vanlılar oturup bunu bir değerlendirsin. Eski stadyum ne olacak? Kimisi diyor bunu dışarıya taşıyalım, kimisi de bunu TOKİ’ye verelim, kimisi de stadyumun şehir merkezinde olması gerektiğini vurguluyor. Şimdi bende dedim ki Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iyi bir dosya hazırlasın. Sonra oturup Güç Birliği Toplantısında karar verelim. Vanlılar stadyum konusunda yer tespiti yapmalıdır. Ya mevcut stadyum yıkılıp yerine yenisi yapılacak, ya da Vanlılar bize bir yer gösterecek, oraya yapacağız. Şehir kültürü budur. Van nice medeniyetlere başkentlik yapmış bir ilimizdir. Bunları kendisi yürütsün. Ben Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı’nın kendisine de dedim: ‘Van’a muhteşem bir stat yapılmalıdır’ diye. Onun için stadın yapılacağı yer konusunda bir karar vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: BÖLGE GAZETESİ