ASİMDER’den Amerikalı tarihçi MCCARTHY’ye teşekkür

ASİMDER’den Amerikalı tarihçi MCCARTHY’ye teşekkür
Uluslar Arası Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Ermenilerin Van’da katliam yaptığı yönündeki açıklamalarından dolayı Prof. Justin McCarthy’i kutladı.
Amerikalı ünlü tarihçi Prof. Justin McCarthy’nin geçtiğimiz günlerde Londra’da yaptığı açıklamaya değinen ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, “Amerikalı tarihçi Prof. Dr. Justin Mc Carthy bile Ermeni katliamının olduğunu ve bunun İngiliz arşivlerinde bulunduğunu söylüyor. Bizlerde yıllardır asıl soykırımı Ermeniler yaptı diyoruz. Yıllardır Başbakanlarımız ve Cumhurbaşkanlarımız var diyor. Ancak bu Avrupa dediğimiz devletlerin ve birilerinin işlerine gelmiyor. Gelin arşivleri açalım” dedi.

Rusların; 1877-1878 yıllarında Osmanlının zayıfladığı dönemde Ermenilerin elleriyle katliamlar gerçekleştirdiğini ifade eden Ermiş, “Ne zaman Türkiye biraz şahlansa mutlaka Avrupa’da sancılar başlıyor. Türk Devleti’nin karşısına ya Kıbrıs veya Ermeni meselesi ile çıkıyorlar. Zaten 40 yılı aşkındır Kürt- Türk meselesi ile oyalıyorlar. Buradan, Van şehrinden Sayın Amerikalı tarihçi Prof. Dr. Justin Mc Carthy’i gerçekleri söylediği için kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bugünde Rusların aynı senaryoyu Suriye ve Irak’ta uyguladığına dikkat çeken Ermiş, “Sayın Mc Carthy’i Van’a davet ediyoruz. Gelsin, misafirimiz olsun. Zeve’de yapılan Ermeni katliamını görsün” şeklinde konuştu.