Artos Dağı eteğinde traktör tanıtımı

Artos Dağı eteğinde traktör tanıtımı
Van’da Artos Dağı eteğinde tanıtımı yapılan traktörlerin güç gösterisi tam not aldı.

New Holland Van Yetkili Bayii Akköprü Zirai Aletler Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi tarafından Çatak ilçesine bağlı Uzuntekne Mahallesi’nde çeşitli beygirlerdeki traktörlerin tanıtımı yapıldı. Artos Dağı eteğinde gerçekleştirilen tanıtıma çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Traktörlerin tarlada gerçekleştirilen denemelerini ilgiyle izleyen çiftçiler, memnuniyetlerini dile getirdiler. Devletin çiftçiye sunduğu imkanlar sayesinde tarımın çok daha avantajlı bir hale geldiğini ifade eden çiftçiler, bu kapsamda teknolojinin son ürünlerinden faydalanma fırsatı bulduklarını söylediler.



"Sel olsa bile bir sonraki gün tarlamızı rahatça sürebiliyoruz"

Son model traktörlerle tarlalarını artık daha kolay sürebildiklerini ifade eden çiftçiler, “Daha önce tek çeker traktörlerle 80 bin hektarlık tarlalarımızı bin bir zorlukla sürüyorduk. Şimdi ise yeni model traktörler sayesinde yağmurda çamurda bile artık rahatça sürebiliyoruz. Sel olsa bile bir sonraki gün tarlamızı rahatça sürebiliyoruz. Bu kapsamda firma yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.



Ayhan Yıldız adlı çiftçi ise eskiden imkanları olmadığını belirterek, “Kullandığımız traktörlerde bir sürü sıkıntı yaşıyorduk. Pulluklar kırılıyordu, motor bozuluyordu. Bu markada ise böyle bir sıkıntı yaşamıyoruz. Gerek satışında olsun, gerek fabrikasından olsun hiçbir sıkıntı yaşamadık. Gece saat üçte bile olsa olası bir arızada servis anında yanımızda oluyor. Allah hepsinden razı olsun. Her türlü imkanı bize sundular” ifadelerini kullandı.

Firma yetkilisi Ahmet Çiçeksay da Uzuntekne Mahallesi’nde tarla tatbikatı yaptıklarını ifade ederek, “Firmamızın ve traktörlerimizin çekiç güçlerini göstermek ve çiftçilerimize her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bunun yanı sıra amacımız buraya gelen müşterilerimizin varsa sorunlarına çözüm bulmaktır. Bizim temel politikamız, gelen her müşterimizi ailemize katılan yeni bir birey olarak görmekteyiz. Her zaman müşterilerimizin yanındayız. Çünkü biz bir aileyiz. Bu kapsamda bir aile kucaklaşması olarak düşünmekteyiz ve bu şekilde bir çabamız var” dedi.
Diğer firmalara nazaran fiyatlarının daha yüksek olduğunu dile getiren Çiçeksay, “Traktörlerimizin tamamen yerli olması ve kalite olarak da diğerlerine nazaran daha fazla olmasıdır. Bunun yanında geri dönüşüm olarak New Holland, piyasadaki diğer markalara nazaran değer kaybı daha azdır. Az olduğu için aslında çiftçimiz traktör alırken yüksek fiyat verdiği gibi, satarken de yüksek fiyata sattığı için vermiş olduğu fiyatı buradan kapatmış oluyor. Ayrıca yedek parça sıkıntımız şu ana kadar olmadı, bundan sonra da olacağını tahmin etmiyorum. Hem çiftçimizi yedek parça maliyetinden kurtarıyoruz hem de ikinci elde de fiyat kaybını engelliyoruz” şeklinde konuştu.



Şirketin Muhasebe Müdürü Hamit Güneş ise uzun zamandır Van ve çevre illere satış yaptıklarını belirterek, Van ve Hakkari bölgesine yılda yaklaşık 150 ila 200 adet traktör sattıklarını, ikinci el takaslarla birlikte bu sayının 300’ü bulduğunu söyledi.

Her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirten New Holland Satış Danışmanı Cahit Odabaşı da, “Gerek servisimiz gerekse firma olarak her daim çiftçilerimizin emrindeyiz. Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Umarım bundan sonra da yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.



Müşterilerin kendilerini yalnız bırakmadıklarını görmeleri açısından böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden New Holland Gevaş Temsilcisi Tayyar Hazar da, “Bu kaliteyi insanların görmesini istedik. Şu an buradaki bu kalabalık, memnuniyetin bir göstergesidir. Aynı zamanda bir köye bu kadar traktör vermenin gururunu yaşıyoruz. İnşallah bunun arkası da gelecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından traktörlerle mini bir yarışma yapan çiftçiler, tarla sürdü. İki traktör satışının gerçekleştiği etkinlik, çiftçilerin mangal keyfi ile sona erdi.