Araçlarınızın kışlık bakımlarını ihmal etmeyin!

Araçlarınızın kışlık bakımlarını ihmal etmeyin!
Kar yağışı ile birlikte havaların da soğumaya ve eksi 10'ları görmeye başladığı Van'da, uzmanlar araç sürücüleri için önemli uyarılarda bulunuyor. Kışlık bakımlarını yaptırmayan araçların yolda kalma veya çalışmama gibi sıkıntılarla karşılaşabileceğini belirten uzmanlar, geç kalınmadan araç bakımlar

Konuyla ilgili görüştüğümüz, Bayram Oto Lastik görevlilerinden Umut Pazarbaşı, kışın özellikle lastik değişiminin geç kalınmadan yapılması gerektiğini söyledi. Araçlarda kış lastiği olmamasının çok büyük bir risk oluşturacağından söz eden Pazarbaşı, “Kar tutuşu olmayan lastikle yola çıkılmasını asla önermiyoruz. Kışın yollardaki risk artıyor. Bu nedenle araçlarda kışlık lastik son derece önemlidir”dedi.


Kışlık lastiğin yanı sıra antifirizden yağ bakımına kadar araç ile ilgili bütün bakımların yapılmasının büyük önem taşıdığını belirten Pazarbaşı, bir diğer önemli hususun da akü bakımı olduğunu söyledi.


Bayram Oto Lastikgörevlilerinden Umut Pazarbaşı: “Şuanda az da olsa henüz kışlık lastiklerini taktırmayan araç sahipleri var. Lastik değişimi için yoğunluğumuz Aralık ayında vardı, sonrasında bir süre daha devam etti ama Ocak ayı ile birlikte yoğunluğumuz azaldı. Buna rağmen az sayıda da olsa değişimlerimiz devam ediyor. Vatandaşlara çağrımız şudur; araçlarına kışlık bakım yaptırmayanlar bir an önce bakımlarını yapsınlar. Lastik değişim fiyatları geçen seneye göre biraz arttı. 4 lastik değişimi balans dahil 80 TL. Lastik fiyatları da 4 adet bin TL’den başlıyor. Markasına göre fiyatları değişiyor, ebatına ve markasına göre fiyatı 5 bin TL’ye kadar çıkan lastikler de var. Soğuk havaların etkilediği bir başka faktör de akülerdir. Soğuk havaların gelmesiyle akülerin bakımı da yapılmalı, daha da doğrusu kış öncesi aracın bir uzman elden geçmesi sürücü için son derece önemli ve gereklidir.” diye kaydetti.

Prestij Özel Haber: M. Selim KURT