Anatolia Gurme Fest Koordinatörü Özgür Can Çelik; 'Van, fuarlar şehri oldu'

Anatolia Gurme Fest Koordinatörü Özgür Can Çelik; 'Van, fuarlar şehri oldu'
Anatolia Gurme Fest Koordinatörü Özgür Can Çelik, Van’da, 23 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda pandemiyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığını söylerken, Van'ın da artık fuarlar şehri olduğuna işaret etti.

4. Anatolia Gurme Fest, 23 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Van Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuara, Türkiye’nin 7 bölgesinden yöresel ürün ve hediyelik eşyalarıyla 50 firma katıldı. Fuar sonrası değerlendirmelerde bulunan Anatolia Gurme Fest Koordinatörü Özgür Can Çelik; “Fuarlar her zaman Van’a büyük katkılarda bulunuyor. Hem ilin tanıtımı hem ekonomisi için önemli. Van’ın bir fuar şehri olduğunu her geldiğimizde vurguluyoruz. Şu anda Van büyük bir fuar şehri oldu diyebiliriz. Diyarbakır’da yılda 10 tane fuar düzenleniyor, Van’da da yılda 10 fuar düzenleniyor. Karadeniz’de yılda 10 fuar düzenlenmiyor, Van’da 10 fuar düzenleniyor. Bu Van için çok güzel bir şey. İnşallah önümüzdeki senelerde de burada yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

“SORUN YAŞAMADIK”

Fuarla ilgili bilgi veren Anatolia Gurme Fest Koordinatörü Özgür Can Çelik, “Fuarımız iyi geçti. Pandemi koşullarında geçebildiği kadar iyi geçti. Şu an itibariyle fuar sonrası pandemiyle ilgili herhangi bir risk gözükmüyor. Hiçbir hasta vesaire duymadık.” dedi. 

“VAN’IN TANITIMINA KATKISI OLDU”

 

Fuarın Van için iyi sonuçlara vesile olduğuna işaret eden Çelik, şunları söyledi:

“Fuarlar her zaman Van’a büyük katkılarda bulunuyor. Hem ilin tanıtımı hem ekonomisi için önemli. Fuarın maddi katkılarını bir kenara bırakırsak haberlerle Van’ın güzel bir reklamı oldu. Van’ın adının geçmiş olması anlamında da iyi oldu diyoruz biz. Van’ın bir fuar şehri olduğunu her geldiğimizde vurguluyoruz. Şu anda Van büyük bir fuar şehri oldu diyebiliriz. Diyarbakır’da yılda 10 tane fuar düzenleniyor, Van’da da yılda 10 fuar düzenleniyor. Karadeniz’de yılda 10 fuar düzenlenmiyor, Van’da 10 fuar düzenleniyor. Bu Van için çok güzel bir şey. İnşallah önümüzdeki senelerde de burada yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz.”

TİCARETE UZUN MESAFE BAKIYORUZ”

 

Hem kendilerinin hem katılımcı firmaların fuara yüksek kar beklentisiyle gelmediğini belirten Çelik, fuarın kazanımlarına ilişkin olarak da, şunları aktardı: 

“Geçen sene bu dönemlerde satışımız 2 bin 300 metre kare idi, bu sene toplam bin 100 metre kare bir standımız var, yani başlarken zaten zarar olacağı belliydi, katılımcılarımız da gelirken pandemi koşullarında çok fazla ziyaretçinin olmayacağının farkındalardı. Ama biz neye bakıyoruz, biz 5 yıl boyunca Van’dayız, bir defa fuar yapıyoruz, bu fuarda da kar zarar çok önemli değil, önümüzdeki baharda katılımcılarımızla tatmin edici bir sonuçla ayrılacağımızı ümit ediyorum. Bizim kısa mesafe koşusu değil, uzun mesafede bakıyoruz ticarete. Mart ayında bir daha buradayız, bu pandemi belasından kurtularak iyi dönüşler olur diye tahmin ediyoruz.”

Prestij Haber: Adil HARMANCI