Alpaslan: Esnafa kolaylık sağlanacak

Alpaslan: Esnafa kolaylık sağlanacak
Van Hızır Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, esnaflara yönelik kredi işlemlerinde uygulanan prosedürlerin kolaylaştırılacağı müjdesini verdi.
Bölge: Serkan Aslan

Alpaslan, kendisinin de katıldığı TESKOMB Genel kurulunda 4 gün boyunca esnafa verilebilecek hizmetlerin görüşüldüğünü belirterek, "Hükümetimizin büyük önem verdiği ve iki bakanı ile temsil edildiği genel kurul toplantımızda, esnafımızla ilgili önemli kararlar alındı" dedi.

Van Hızır Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Alpaslan, genel kuruldan esnafa müjde çıktığını belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde yaşanan olaylar sonucunda mağdur olan esnafa faizsiz kredi müjdesi veren Faruk Alpaslan, "Esnafımız on yıllar boyu sürekli mağdur oldu. Özellikle son yıllarda yaşanan olaylarda şehirler yaşanmaz hale geldi. Esnafımızın işyerleri yakıldı yıkıldı. Çok büyük sıkıntılar çeken esnafımıza zor gününde destek olmak amacı ile biz de bir adım atmak istedik. Bu kapsamda mağdur olan esnafımıza 50 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Kredi faizinin yarısı devlet tarafından, diğer yarısı da TESKOMB tarafından karşılanacak. 2 yıl ödemesiz verilecek olan kredinin geri ödemesi ise 20 aylık taksit dilimi içinde esnafımızın ödeme durumuna göre yapılacak. Esnafımıza hayırlı olsun" dedi.

ESNAF KREDİLERİNDE PROSEDÜR KOLAYLIĞI

Kredi işlemlerinde Halk Bankası tarafından uygulanan prosedürlerin kolaylaştırılacağını belirten Faruk Alpaslan, "Genel kurulda 4 gün boyunca esnafa verilebilecek hizmetler görüşülüp karar altına alındı. Hükümetimizin büyük önem verdiği ve iki bakanı ile temsil edildiği genel kurul toplantımızda, esnafımızla ilgili önemli kararlar alındı. Ayrıca esnafımıza daha çok ve hızlı bir şekilde kredi verebilmemiz için kooperatiflerimizin plasmanlarının arttırılması kararlaştırıldı. Halk Bankası Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, her kooperatifin mensubu bulunduğu gruptan bir üst gruba geçmesi kararlaştırıldı. Böylece kooperatiflerin verdiği kredi miktarları da otomatik olarak arttırılmış oldu. Bunun yanında kredi verilirken banka tarafından uygulanan prosedürlerin kolaylaştırılması yönünde görüşmeler de yapıldı" dedi.

ESNAF ŞURASINDA ESNAF TEŞKİLATLARI DAHADA GÜÇLENDİRİLECEK

Devletin tüm imkânları ile halkın ve esnafın yanında olduğunu belirten Faruk Alpaslan, "7-8-9 Kasım 2016 tarihlerinde esnaf şuramız yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşecek şurada, esnafımızın ve esnaf teşkilatlarımızın sıkıntıları gündeme gelecek. Esnaf teşkilatlarımızın daha da güçlendirilmesi için iyileştirme çalışmaları yapılacak. Genel Kurul Toplantımıza katılan bakanlar, esnafımızın ve esnaf teşkilatlarımızın güçlü olması için Yeni Türkiye'nin vizyonuna ve hedeflerine uygun yapılandırma çalışmalarının yapılacağı müjdesini verdi. Biz de bu yönde yapılacak çalışmalara her zaman olduğu gibi destek vermeye devam edeceğiz" dedi.