Akşit Mahallelisinin yol çilesi bitti

Akşit Mahallelisinin yol çilesi bitti
Van Büyükehir Belediyesi, Akşit Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan eski yola alternatif yeni bir yol yaparak köylülerin yol sıkıntısına son verdi.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, her yağışın ardından toprak kaymalarının yaşandığı Akşit Mahallesi yoluna alternatif yeni bir yol yaptı. Mahallelinin sürekli şikayet bildirmeleri üzerine harekete geçen yol yapım ekipleri, incelemeler sonucunda köylünün kullandığı mevcut yolun konumu itibariyle yanlış bir güzergahta bulunduğunu tespit etti. Ekipler, mevcut yolun yetersizliği ve olası tehlikelerin önüne geçmek için Akşit Mahallesi’ne 14 metre genişliğinde 1 km’lik yeni bir yol yapmak için çalışmalara başladı. Kısa bir sürede alt ve üst yapısı tamamlanan yola asfalt serimi yapılarak vatandaşın kullanımına sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerde yürüttüğü çalışmalarla atıfta bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, “Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığımıza bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu sene yoğun bir iş programımız var. İnşallah Rabbim bizi mahçup etmezse hedeflediğimiz tüm çalışmalarımızı tamamlayacağız. Akşit Mahallesi bunlardan sadece bir tanesidir. Burada yaşayan vatandaşlarımız bir süredir bizlere şikayetlerde bulunuyordu. Mağduriyetin ortadan kaldırılması için harekete geçen ekiplerimiz gerekli teknik çalışmaları yaptıktan sonra mevcut yola alternatif olarak yeni bir yolu kısa sürede tamamladı. Ekiplerimiz asfalt çalışmalarını da kısa süre içinde tamamlayacak” dedi.