AK Partili kadınlardan Kızılay’a kan bağışı

AK Partili kadınlardan Kızılay’a kan bağışı
AK Parti Van kadın ve gençlik kolları, Kızılay’a kan bağışında bulundu. 

AK Parti Van merkez başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçe kadın ve gençlik kolları Kızılay’a kan bağışında bulundu. Kızılay Kan Bağışı Merkezinde bir araya gelen kadınlar, kanın tek kaynağının insan olduğunu belirterek, bu hayati sıvının başka bir muadilinin olmadığını söylediler. Kan bağışında bulunmanın hayat kurtarmakla eş değer olduğuna vurgu yapan kadınlar, “Hiç tanımadığımız insanlara kan bağışlayarak, onlara derman olabiliriz. Kan bağışı toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en önemli noktalarından biri olduğunun farkındayız. Bugün tanımadığımız bir insanın ihtiyacı olan kan, yarın belki bir yakınımızın hatta kendimizin ihtiyacı olabilir. İşte bu sebeplerdendir ki biz ak kadınlar, bu önemli konuda duyarsız kalmadığımız için bugün burada Türk Kızılayı’na destek olmak ve ayrıca kan bağışının hayat kurtaracağı ve bir günde bizim ihtiyacımız olabileceği düşüncesiyle buradayız” dediler.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın bir süre önce kış aylarında kan bağışının azaldığı yönünde çağrıda bulunduğunu hatırlatan kadınlar, “AK Parti Van ve merkez ilçeler kadın kolları ve gençlik kolları olarak kan bağışı çağrısına duyarsız kalamadık. Biz de ‘bir damla kan bir can’ diyerek duyurumuzu yaptık. Yardımsever olmak kanımızda var ki, çok şükür kadınlarımız yoğun ilgi gösterdiler. Kızılay’ın kan stoklarının dolu olması gerektiğini düşünüyor, bu kapsamda bir nebze dahi olsa katkı sağlayabileceksek ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandılar.

Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir ise AK Partili kadınların duyarlı davranışlarından dolayı mutluluğunu dile getirerek, “AK Parti kadın ve gençlik kollarına bu anlamlı ve duyarlı bağışlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.