AK Parti Van il teşkilatından 'Bombalı Saldırı' açıklaması

AK Parti Van il teşkilatından 'Bombalı Saldırı' açıklaması
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, geçtiğimiz yıl parti binalarına yönelik yapılan bombalı saldırıyı yıldönümünde bir kez daha lanetledi. 

Geçen sene Kurban Bayramı’nın ilk günü saat 10.30 sıralarında PKK mensupları tarafından 2 ton bomba yüklü araçla AK Parti Van İl Başkanlığına yönelik düzenlenen saldırıda 4'ü polis 50 vatandaş yaralanmıştı. Olaydan kısa bir süre önce de yine il başkanlığı binasına ses bombası atılmış, her iki olayda da AK Parti Van İl Başkanlığı hedef alınmıştı. Bombalı saldırının yıldönümünde bir mesaj yayımlayan Başkan Soğanda, hain saldırılara karşı asla yılmadıklarını ifade ederek, o günden bugüne yaşanan saldırıları da Van halkının asla unutmayacağını ifade etti. Başkan Soğanda, "Hain terör örgütleri Kurban Bayram sabahı tonlarca bombayla vatandaşlarımızın evi olan il binamıza saldırarak 4'ü polis 50 vatandaşımızın yaralanmasına sebep olmuştu. Tüm yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Patlamanın şiddetiyle yüzlerce iş yeri ciddi hasarlar görmüştü. Devletimiz, terör saldırısından ötürü doğan zararları karşılamış, esnaflarımızın mağduriyetini gidermeye çalışmıştır. Bu vesileyle iş yerleri yıkılan esnaflarımıza da saldırının yıldönümünde bir kez daha geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Büyük çapta hasar gören ve neredeyse kullanılmayacak hale gelen il binamız, uzun bir süre hizmet verememiş, fakat yapılan hummalı çalışmanın ardından yeniden hizmete açılmıştır. Bunun yanında defalarca ilçe binalarımız saldırılara maruz kalmıştır. Van genelinde teşkilâtlarınızın vatandaşlarımızla iç içe olmasını sindiremeyen şer güçler, her fırsatta teşkilat mensuplarımızı hedef almıştır” dedi.

PKK tarafından parti mensuplarına yönelik saldırılara da değinen Soğanda, “Şunu da belirtmek istiyorum ki maalesef geçen 1 yıllık süreç içerisinde 10 Ekim 2016'da Özalp ilçemizde teşkilat başkanımız Aydın Muştu kardeşimiz çocuklarının gözleri önünde şehit edilmişti. Acımız henüz tazeyken, 16 Ekim 2016'da Erciş ilçemizde meclis üyemiz ve Latıfiye Mahalle Muhtarımız Mehmet Şerif Doğu, terör örgütü tarafından haince şehit edilmişti. 15 Nisan akşamı hain terör örgütü bu kez Muradiye’de referandum çalışması esnasında Muradiye İlçe Başkanımız ve beraberindekilere yönelik gerçekleştirdiği hain saldırıda ilçe başkanımızın yeğenini, dava arkadaşımız Adnan Vanlı’yı şehit etmiş, bir diğer dava arkadaşımız olan Ahmet Akdemir de yaralanmıştı. Bu olayın ardından da yine Özalp ilçemizde 1 Temmuz gecesi hain terör örgütü tarafından çocuklarının gözleri önünde İlçe Başkan Yardımcımız Aydın Ahi ağabeyimiz şehit edilmişti. Bu hain saldırılarda da gördüğümüz üzere terör örgütü PKK masum dava arkadaşlarımızı ve asılda partimizi kalleşçe hedef alarak bir yıldırma politikası gütmeye çalışmıştır. Halkın iradesine, sağduyusuna, tercihine güvenmeyen terör örgütü ve yandaşları, çözümü kan dökmekle aramıştır. Halkın iradesini fesada uğratmak istemiştir. Van halkımız asla buna müsaade etmeyecektir. Bu yüzdendir ki Van asla onlar için kazanılmış bir şehir olmamıştır. Teşkilatımızın her bir bireyiyle beraber omuz omuza Van için, Van halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Saldırıların bizleri asla yıldırmayacağını belirtmek istiyorum” diyen Soğanda, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Parti binamıza yönelik hain bombalı saldırının yıldönümü vesilesiyle bugüne kadar hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet, tüm terör örgütlerine de lanet ettiğimizi ifade etmek istiyorum."