Ahde Vefa Güçbirliği Derneği’nden Arakan çağrısı

Ahde Vefa Güçbirliği Derneği’nden Arakan çağrısı
Van’daki Din Görevlileri İlim İrfan Ahde Vefa Güçbirliği Derneği Genel Başkanı Hamide Donmuş, Arakan’da yapılan katliama karşı Müslümanlara çağrıda bulundu. 

Din Görevlileri İlim İrfan Ahde Vefa Güçbirliği Derneği, Arakan’da yapılan katliamı protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Hz. Ömer Camii’nde Cuma namazı sonrasında düzenlenen basın açıklaması, Arakan’da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazının kılınması ile başladı. Burada basın metnini okuyan Din Görevlileri İlim İrfan Ahde Vefa Güçbirliği Derneği Genel Başkanı Hamide Donmuş, dünyanın gözü önünde insan olan herkesin vicdanını galeyana getiren, tahammül sınırlarını yerle bir eden, insanlık onuru kavramını tarihe gömen, vahşi bir soykırımın Arakan’da yaşandığını belirterek, bu vahşet karşısında uluslararası toplumların kınamaktan öteye geçemediğini söyledi. Birleşmiş milletler gibi uluslararası kuruluşların kıyıma kayıtsızlığının insanlık onurunu yok olmaya sürüklediğini vurgulayan Donmuş, “Kınamanın çözüm olmadığı ve meselenin çözülmesi çağrılarının bir karşılık bulamadığı, sözün anlamını yitirdiği böyle bir ortamda bizler Arakan’daki kardeşlerimizle birlikte tüm dünyaya, küresel aktörlere ve kamuoyuna feryadımızı, çığlığımızı, canımızın yandığını, içimizin acıdığını haykırıyoruz” dedi.

Arakanlı Müslümanların sadece “Rabbim Allah’tır” dediği için diri diri ateşe atıldığının altını çizen Donmuş, “Netice olarak Filistin’de ve Kudüs’te Ezanı Muhammed-i susturulurken, Bangladeş’te Müslüman önderler darağacında sallandırılırken, Suriye, Irak ve Yemen’de Müslümanların kanı oluk oluk akıtılırken, Arakan’da sadece Müslüman olup ‘Rabbim Allah’tır’ dediği için diri diri ateşe atılırken neredesiniz? Bu çerçevede dernek olarak tüm Müslümanların artık uykudan uyanmalarını ve Arakan’da yapılan katliama ‘dur’ demesini istiyoruz” şeklinde konuştu.