ABB’den demokrasi nöbetine destek

ABB’den demokrasi nöbetine destek
Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi üyeleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine katılmaya devam ediyor.

Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren milletin ve vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan Anadolu Basın Birliği, demokrasi nöbetlerinden de geri kalmıyor. Her gün Van’ın Beşyol Meydanı’nda halkın nabzını tutan, halka destek veren, darbeye karşı dik duruşunu sergileyen Anadolu Basın Birliği Van Şubesi, dün akşam yapılan demokrasi nöbetinde sahne alarak, halkla bir araya geldi. Büyük alkışlar ve tezahüratlar altında sahneye çıkan Van Anadolu Basın Birliği üyeleri, kendilerine gösterilen ilgi ve destekten dolayı halka teşekkürlerini ifade etti.



Van Anadolu Basın Birliği Başkanı Ayhan Yazlık, gecede halka hitap ederek, darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren yaptıkları yayınlar ve paylaşımlarla darbeye karşı olduklarını belirterek, halkın ve milletin yanında yer almaya büyük özen gösterdiklerini ifade etti. Demokrasisi gelişmiş ülkelerde darbe gibi hareketlerin asla başarıya ulaşamadığını, bunun bir çözüm olmadığına değinen Yazlık, Türkiye’nin darbeyi hak etmediğini ve darbeyi gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Anadolu Basın Birliği Başkanı Yazlık, “Anadolu Basın Birliği her zaman halkın, haklının tarafıdır. Evet, darbe girişimi gecesi tarafımızı belli ettirdik. Bizim tarafımız; halkımızdı, ülkemizdi. Ülkesine sahip çıkan, demokrasisine sahip çıkan siz asil milletimizi en içten dileklerimizle kutluyorum. Bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Bu millet, bu ihaneti asla hak etmiyor. Nitekim darbe girişiminin başlangıcından bu yana ülkenin dört bir yanında meydanları doldurarak darbelere karşı olduklarını yüksek bir sesle dile getirmişlerdir. Vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmışlardır. Bu koca yürekli insanların dik duruşu, cesareti ve bitmek, tükenmek bilmeyen enerjisi, dünyaya örnek olmuştur. Bu vesileyle aziz milletimizi bu dik duruşundan ve ülkesine sahip çıktığından dolayı kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Anadolu Basın Birliği üyeleri sabah saatlerine kadar alanda kalarak demokrasi nöbetine devam ettiler.