7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı hazırlıkları tamamlandı

7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı hazırlıkları tamamlandı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek fuarı olan 7’nci Van Turizm ve Seyahat Fuarı, hazırlıkları tamamlandı.
Bölge turizmi için son derece önemli olan 7’nci Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nın EMMİT ve Travel Turkey fuarlarından sonra Türkiye’nin üçüncü büyük fuarı olduğunu belirten Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, hazırlıklarda sona gelindiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde gerçekleşen fuara, 100’e yakın firmanın katıldığını ifade eden Güler, "Fuarımıza ülke genelinde 20’ye yakında kültür ve turizm müdürlüklerin, otellerin, acentelerin, belediyelerin, İranlı kurum, otel ve acentelerinin yanında turizm ile uğraşan 100’e yakın firmanın katılım göstermesini bekliyoruz" dedi.

Turizm fuarı süresince Van Aşçılar Derneği’nin dört gün boyunca ulusal yemek yarışmaları düzenleyeceğini de ifade eden Güler, "İranlı ünlü illizyonist Reza Esedyan, dünyaca ünlü gösterileri ile iki gün boyunca fuarda olacak. Bunun yanında Van balığının tanıtımı ve ikramı da yapılacaktır. Fuarımızda ayrıca Erdebil ve Urumiye kültür müdürlükleri nezdinde İran kültürü sergilenecektir" ifadelerini kullandı.

10-17 Kasım tarihleri arasında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilecek olan İran Film Günleri etkinliğinin fuara ayrı bir renk katacağını da sözlerine ekleyen Güler, "Katılım gösterecek olan illerin kendilerine has güzelliklerini sergileyecekleri fuarımız, görülmeye değer bir şölen havasında geçecektir. Bu kapsamda tüm halkımızı fuarına sahip çıkmaya ve bu renkli şöleni görmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Halkın fuar alanına ücretsiz taşınacağını dile getiren Güler, her saat başı Hz. Ömer Camii karşısından servislerin kalkacağını söyledi.