7. Van Denizi Su Sporları Festivali

7. Van Denizi Su Sporları Festivali
Van’da bu yıl 7.’si düzenlenen Van Denizi Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Edremit Su Sporları Merkezi'nde çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 7. Van Denizi Su Sporları Festivali, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’tan sonra bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Denizi Su Sporları Şenliği’nin 7.’sini bu sene yaptıklarını hatırlatarak, “Hava muhalefeti nedeniyle bu törenler bugüne kaldı. Dün sabah ile bugünkü hava arasında yüzde 100 farklılık var. Dün sabah yağmur, fırtına, rüzgar ve soğuk hepsi bir aradaydı. Bugün ise Van Gölü’nün kenarında bu mevsimde yaşayabileceğimiz en güzel günlerden bir tanesini yaşıyoruz. Hem güneş var, hem hava güzel, hem deniz güzel. Bütün haşmetiyle hem Erek Dağı’nın hem Van Denizi’nin hem de Van’ın her tarafını çok net olarak görmek mümkün. Böyle bir günde bu sporlar festivalimizin açılışını yapmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. Tabi ki Van Denizi çok kıymetli bir deniz. Bu kadar yükseklikte, bu kadar büyüklükte, bu kadar güzellikte bir deniz dünyada nadir bulunan mekanlardan bir tanesidir. Ama bizler bu denizden çok iyi faydalandığımızı söyleyemeyiz. Biz de bu festivali, ısrarla sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Çünkü, bu deniz kenarında belki de yapılan en anlamlı etkinliklerden bir tanesi. Burada az katılım vardı, katılımcı yoktu, ilgi yoktur diye bırakmak doğru değildir. Bence bunu daha da geliştirmemiz lazım. Daha cazip hale getirmemiz lazım; hem gençlerimize hem sporcularımıza hem insanlarımıza. Tabi ki bunu kurumsallaştırdığınız zaman, daha ileriye götürdüğünüz zaman, insanların gönlüne iyi bir şekilde oturttuğunuz zaman bunları da aşmış olacağız. Tabi zamanlama olarak eylülün son günleri, 1750 metre yükseklikteki bu şehirde artık havaların soğuduğu bir zamandır. Bir takım zorluklar nedeniyle bugüne kalmış olsa da en iyi ne zaman yapılacaksa, bu şenliği toplumu da içine katarak hep beraber zamanlamasını da ona göre ayarlayacağız. Bütün sporcularımıza hoş geldin diyorum. Katılacakları yarışmalarda başarılar diliyorum. İnşallah bu branşlarda memleketimize, dünyaya iyi sporcular çıkartacağız. Burası iyi bir imkan, hem antrenman açısında hem hazırlanma açısında iyi bir imkan, hem de yükseklik açısından sporculara vereceği performans açısından Van Denizi çok iyi bir imkan. Bunları kullanarak spor branşlarında daha da ileriye giderek bütün müsabakalarda çok daha iyi dereceleri alacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle buradaki yarışmalarda mücadele edecek bütün sporcularımızı kutluyorum. Şenliğimizin Van’ımazı, sporcularımıza hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.



Yapılan konuşmaların ardından festival alanındaki plaj futbolu ve plaj voleybolu müsabakalarını izleyen Vali Taşyapan, beraberindeki protokol üyeleriyle havalı tüfek ve dart atışları yaptı. Daha sonra alana kurulan kurum stantlarını gezen Vali Taşyapan, Van Denizi'nde gerçekleştirilen dragon yarışlarını heyecanla izledi.



İl Jandarma Komutanı Albay Yücel Oğuz, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, sporcular ve vatandaşların katıldığı festival; dragon, kürek, kano, yelken, plaj voleybolu ve futbolu ile dart ve satranç müsabakalarında dereceye girenlere Vali İbrahim Taşyapan ve protokol üyelerinin kupa ve madalya takdimi ile sona erdi.