24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, Van’ın Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle birer mesaj yayınladılar. 

Vali Murat Zorluoğlu, yayınladığı mesajda, “Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve daha müreffeh hale gelerek çağdaş ülkeler arasında hak ettiği yerini alması, ancak ve sadece sizlerin fedakârca bilgi üretmeniz ve çocuklarımıza, gençlerimize aktarmanızla mümkün olabilecektir. Dolayısıyla, sizler dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundasınız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün siz öğretmenlerimiz olduğuna işaret etmiştir. Dünyadaki dönüşümü takip edebilen, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, milli ve manevi değerlerini bilip onlara sahip çıkan, erdemli, hoşgörülü, insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler yetiştirme hedefimize, sizlerin gayret ve fedakârlıkları olmadan ulaşabilmemiz mümkün değildir. Bu duygularla sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden siz değerli öğretmenlerimin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yayınladığı mesajda, "Millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik için, vatanperver, iyi ve kalifiye insanlara büyük ihtiyacımızın olduğu bugünlerde, milletimizin istikbalini emanet ettiğimiz sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, onları yetiştiren ailelerine ve eşlerine en derin şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, öğretmenlerin toplumda önemli bir yeri olduğunu söyledi. Çocukların ve gençlerin bedensel, duygusal, ahlaki, dini, milli ve toplumsal yönden sağlıklı gelişim göstermelerinde anne ve babadan sonra en etkili kişinin öğretmenler olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, her bireyin bilinçli, yetenekli ve özgür bir yurttaş haline gelmesini, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir işe ya da mesleğe hazırlanmasını öğretmenlerin sağladığını dile getirdi. Yüzüncü yılına sayılı yıllar kalan cumhuriyetimizin bu sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakârca, cefakârca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlere ait olduğunu söyleyen Başkan Özgökçe, “Bu aziz millet, öğretmenlerimizin emekleri ve özverili gayretleri sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor” diye konuştu.

Çocukların ve gençlerin kendilerinin dünü, bugünü ve yarınını daha iyi görmelerinin öğretmenlerin yardımıyla tanıyarak geleceğe hazırlandıklarının altını çizen Başkan Özgökçe, “Muallimler, bir milletin geleceğinin şekillenmesinde en çok emek verenlerdir. Öğretmenlerin emek vermediği toplumlarda hiçbir gelişme, insanlığa zararlı bir sonuçla karşımıza çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Eğitim alanına yapılacak her türlü katkının, ülke refahına yönelik yapılan yatırımlar olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, "Çünkü eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiçbir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Bu bilinçle hareket eden Tuşba Belediyesi; daima okulöncesi eğitim ve ilköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesinde elinden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koymuş ve koymaya da devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Bir eğitmen olarak öğretmenlere de seslenen Başkan Özgökçe, “Saygıdeğer öğretmenler; masum ve ham hamur gibi sizlere teslim edilen çocuklar, öğretmenlerine çok dikkat ederler, adeta mıknatıs gibi hocalarından ne görürlerse aynen alırlar, iyiyi de, fenayı da çekerler. Muallimin iyisi minare başında, kötüsü kuyu dibindedir. Herkes mesleğinde zirve yapmak için yarışmalı ve tüm öğrencilerini evlatları gibi görüp yetiştirmelidir. Bizlerde yerel yöneticiler olarak tüm öğretmenlerimizin emrindeyiz. Hayatımızı doğru yönde şekillendirmede bizlere yardımcı olan, bizlere bilmediklerimizi öğreten, bildiklerimizi ise daha iyi anlamamıza vesile olan ve bütün zorluklara göğüs gererek bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle yad ediyoruz. Ahirete intikal etmiş olan öğretmenlerimize Rabbimizden rahmet, yaşayan öğretmenlerimize esenlikler diliyoruz. Bu vesile ile kendilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyoruz. Yüce Rabbim öğretmenlerimizi başımızdan eksik etmesin. Kendilerine dünya ve ahiret mutluluğu nasip etsin’’ şeklinde konuştu.

Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, toplumların refahı, kalkınması ve huzuru için en önemli mesleklerin başında öğretmenlik geldiğini belirterek, “Özverili, fedakar ve gayretli öğretmenler, yavrularımızın sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılmasında çok hayati bir görev ifa ederler. Geleceğimiz çocuklarımıza, çocuklarımız da öğretmenlerimize emanettir. Bir öğrenciye ilham olan bir öğretmen, o öğrenciyle birlikte ailesini, çevresini ve onların da nesillerini dolaylı olarak etkileyebilme imkanına sahiptir. Bu düşüncelerle başta Bahçesaray’ımızın fedakar öğretmenleri olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında nice yavrumuza ışık olmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, geleceğimizi şekillendiren ve ahlaklı nesillerin yetişmesinde etkin rolü bulunan öğretmenlerin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutladığını söyledi. Öğretmenlerin her türlü övgüye ve takdire layık olduğunu dile getiren Çiçekli, "Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. İlk emri ‘oku’ olan ve ‘bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ anlayışına sahip bir dinin mensupları olarak öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Ülkemizin kalkınmasında ve müreffeh yarınlarımız için fedakarca hizmet eden öğretmenlerimizin her zaman yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri için Edremit Belediyesinin tarihinde ilk defa bizim dönemimizde okullarda 250 bin TL’lik bakım ve onarım çalışması yapılarak, temizlik malzemesi desteği verildi. Bununla sınırlı kalmayan desteklerimiz; kitap dağıtımı ve sosyal etkinliklerle devam ediyor. Büyük fedakarlıklarla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren, bir toplumun şekillenmesinde önemli görevler üstlenen değerli öğretmenlerimizin gününü kutlarım” dedi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, eğitimin toplumların gelişmesinde, yükselmesinde en önemli araç, öğretmenlerin de bu anlamda en büyük güçleri olduğunu söyledi. Cemil Öztürk, “En onurlu mesleklerden biri olan öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygındır. Öğretmenlerimiz; ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan, kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Ülkemizin istikbali, öğretmenlerimizin yaktığı eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Bu duygularla başta ilimiz ve ilçemizdeki öğretmenler olmak üzere, ülkemizin her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, çocuklarımızın ve dolayısıyla ülkemizin geleceğini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve irfan sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutladığını belirtti. Doğramacı, "Önce kalpleri imar ve inşa eden, sonra akla hitap eden öğretmenlerimizin emekleri ve özverileri sayesinde milletimiz kutlu yürüyüşünü azimle sürdürmektedir. Çağın istikametini doğru okuyacak nesiller, öğretmenlerimizin elinden çıkmakta ve memleketimizin farklılıklarının nasıl büyük bir zenginlik olduğunu öğrencilerimize en iyi öğretmenlerimiz aktarmaktadır. Bizler de donanımlı ve ahlaklı nesillerin yetişmesi için eğitim alanında projeler geliştirerek, ilim yolunda öğretmenlerimizin yanında oluyoruz. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlık örneği sergileyen, özverileriyle gönüllerimizde müstesna yer edinen ve milletimizin geleceğini ilmek ilmek ören öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.