120 Kahraman Çocuk anıldı

120 Kahraman Çocuk anıldı
1. Dünya Savaşı sırasında Van'dan Hoy cephesindeki askerlere cephane taşıyan ve dönüş sırasında donarak şehit düşen "120 Kahraman Çocuk" anıldı.
Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'ndaki törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Türk bayrakları taşıyan öğrenciler Kurtuluş Parkı'ndaki 120 Çocuk Anıtı'na yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, burada yaptığı açıklamada, cephede düşmana karşı savaşan askerlere cephane götüren çocukların büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği gösterdiğini söyledi.

Bizi bir araya getiren aşkın, şehadetin bir olmanın, diri olmanın çocuk yaşta şehadete koşmanın hikayesi olduğunu ifade eden İnanç, şöyle konuştu:

"Bizi bugün bir araya getiren henüz oyun oynama yaşındayken vatanı kurtarmak için şehitliğe göz yuman minik yüreklerin, narin bedenlerin gerçek kahramanların hikayesidir bugün bizi burada bir araya getiren. Yaşları 12-17 arasında değişen dondurucu soğuk ve tipi karşısında çaresiz, savunmasız kalan 120 kahraman çocuğumuzun hikayesi en az Çanakkale destanı gibi Sarıkamış harekatı gibi bilinmeli, öğretilmeli, anlatmalı ve anılmalıdır."

Çocukların hikayesini anlatan tiyatro gösterisinin ardından programa katılan protokol üyeleriyle, o dönemdeki çocukların kıyafetlerini giyen öğrenciler anıta karanfil bıraktı.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ile kurum yöneticileri ve öğrenciler katıldı.