VASKİ ve Tuşba Belediyesinden hizmet ittifakı

VASKİ ve Tuşba Belediyesinden hizmet ittifakı
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş ile Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, atık su arıtma tesisinde incelemelerde bulundular. 

Tesiste incelemelerde bulunan Tekataş ve Özgökçe, devam etmekte olan by-pass çalışmasını ve arıtma tesisi sahasından geçecek olan sahil yolu çalışmalarını inceleyerek bilgiler aldılar. Genel Müdür Tekataş, aşırı yağışlarla birlikte ana kolektör hattında debi yükselmesinden kaynaklı meydana gelen su baskınlarının önüne geçebilmek için by-pass çalışması yaptıklarını söyledi. Bu çalışmada sona gelindiğini belirten Tekataş, ''Aşırı yağış anında kanalizasyon hattına giren yağmur suları millenme yaparak su baskınlarına neden oluyordu. Bizde bunu bertaraf etmek için yeni tahliye yolu açarak by-pass ile bu sıkıntının önüne geçmiş olduk. Bundan sonra tesis çevresinde bulunan yerleşim yerleri su baskınlarını yaşamayacak'' müjdesini verdi.

Genel Müdür Ali Tekataş ve Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, daha sonra arıtma tesisinden geçecek olan sahil yolu projesi ile ilgili incelemelerde bulundu. Tuşba Belediyesinin başlatmış olduğu projenin bir kısmının İskele Arıtma Tesisinin sahasından geçeceğinden, yolun arıtma tesisine zarar vermeden hangi güzergahtan geçmesine yönelik görüşmelerde bulunuldu.

Kurumların ortak çalışma yaparak uzlaşı ile hizmet odaklı çalışmaları gerektiğine karar verildi.