Vali Zorluoğlu, Tuşba Belediyesinin projelerini inceledi

Vali Zorluoğlu, Tuşba Belediyesinin projelerini inceledi
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Tuşba Belediyesi tarafından büyük emekler verilerek hayata geçirilen ve kentin en prestijli projelerinden olan ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’, ‘Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Salonu’ ile ‘Tarihi Van Evleri Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, bu projelerin büyük emekler ve vakit verilerek hayata geçirdiğini belirterek, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile ekibini tebrik etti. 

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin ev sahipliğinde düzenlenen gezi programına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ali Tekataş ile Büyükşehir Belediyesinden bazı daire başkanları ve Tuşba Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Handil ile birim müdürleri katıldı. Vali Zorluoğlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından DAP Başkanlığının destekleri ile yapımı tamamlanan ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’nın birinci etabı ile bu yıl başlanacak olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen Tuşba Sahil Bandı İkinci Etap Rekreasyon çalışma alanında incelemelerde bulundu. Başkan Özgökçe ile Başkan Yardımcısı Handil ve teknik elemanlardan bilgi alan Vali Zorluoğlu, ardında açılışa hazır olan ‘Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Salonuna geçti. Salonun düzeni ve yapılışını takdir eden Vali Zorluoğlu, bu tür projelerin büyük emekler harcanarak yüz akı ile içinde çıkılan hizmetler olduğunu söyledi. 15 Temmuz Şehitler Parkı ile Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Salonun şimdiye kadar Van’da bu büyüklükte ve içinde her şeyi tasarlayarak yapılan ikinci bir eser ile daha karşılaşmadığını vurgulayan Vali Zorluoğlu, “Bu projeler emek, özveri ve çaba gerektiren hizmetlerdir” dedi. 

“BU TÜR PROJELERE DESTEK VERİLMELİ” 

Ardında Tuşba Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan İskele Sahil Yolu Projesini de yerinde inceleyen Vali Zorluoğlu, bu tür projelerin her anlamda desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Vali Zorluoğlu, Van Arıtma Tesisinin eski ve yeni yerlerinde de incelemelerde bulundu. Başkan Özgökçe, Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zorluoğlu ile Genel Sekreter Mustafa Yalçın, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a bilgiler vererek, “İskele ve Şemsibey mahalleleri arasındaki metruk alan, bizden önce briketçiler tarafında Van Denizinin en güzel yerleri adeta yaşanılamaz hale getirilmişti. Burada iki yıl içinde briketçi kardeşlerimiz yeni yerlerine geçince, buralarda yeni projelerin yapılması için alan kazanıldı” 

Tuşba Belediyesinden önce ruhsatlandırılmış Tuşba’daki tüm beton santralleri, karocu, tuğlacı gibi tüm işletmelere yeni bir alanın belirlenmesiyle bunlarında ivedi olarak şehir dışına çıkarılması çalışmalarını anlatan Başkan Özgökçe, Van Valisi Zorluoğlu tarafından önerilen yerin beton santralcilerinin taşınacağı alan ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürüne ve büyükşehir yetkililerine direktif verdi. 

En kısa zamanda beton santrallerinin insan ve çevre sağlığını tehdit etmemesi için şehir dışına taşınması konusunda tüm beton santrallerinin 2015 yılında haberdar edildiğini belirten Özgökçe, Van’ı yaşanır ve ekonomik olarak kalkındıracak projeler ve yeni yatırımların önünü açmak için sürekli çalıştıklarını belirtti. 

Beraberindeki heyet ile Van Evleri Mahallesi’nde de incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu, yapılan hizmetleri çok beğendiğini ifade etti. Vali Zorluoğlu; “Gerçekten Tuşba Belediyemiz, Tuşba ilçemize devasal hizmetler yaparak ilçemizi bir cazibe merkezi haline getirmiş. Gezdiğimiz tüm hizmetler birbirinden güzel, bölgenin turizm ve kültürüne büyük katkı sağlayacaktır. Başkanımızı ve ekibini yaptıkları hizmetlerden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı. 
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Valim, genel sekreterim, VASKİ Genel Müdürüm ile değerli daire başkanlarım, öncelikle Tuşba Belediyemizin bu güzel hizmetlerini bizlerle beraber gezdiğinizden dolayı çok teşekkür ederiz. Bildiğiniz gibi Tuşba Belediyesi, 2014 yılında kurulan bir belediyedir. Rabbim bu güzel ilçemizin ilk belediye başkanlığını aziz ve vefalı bu halka hizmetkârlığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizi namzet göstermesi ve halkımızın teveccühü ile 2014 yılında bize nasip oldu. Hizmetler açısından gerçekten çok eksik kalan, belediyecilik anlamında geçmişte neredeyse hiç hizmet alamayan bir ilçemizdi. Büyük bir bölümü kırsal mahallelerden oluşan, hizmetler bakımında geçmişte mağdur edilen bir ilçeye hizmetkar olmak gerçekten çok zor ve önemli bir vazife idi. Rutin yapılan belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra; Tuşba Belediyesi olarak ilçemizde hiç olmayan sıcak asfalt ve kilit taşı yol çalışmaları ile hizmete başladık. Allah’a hamdolsun büyük bir yatırımla yollarımızın neredeyse tamamını karayolları standartları seviyesinde BSK asfaltlar ile buluşturduk. Kırsal mahalleleri ilk kez kilit parke taşı ile tanıştırdık. İlçemizde ailelerimizin nefes alacakları en ufak bir yeşil alan ve park yoktu. Çalışmalarımızla ilçemize bu süre zarfında yaklaşık 20 park kazandırdık. İskele Sahil Rekreasyon Alanı çalışmalarımızla Van Gölü’ne sırtını dönen halkımızın yüzünü Van Gölü’ne çevirdik. Kültür ve turizmin cazibe merkezleri kapsamında Tarihi Van Evleri Mahallemizi ilçemize kazandırdık. İlçemizi turizm merkezi haline getiriyoruz. Tabi bunlarla birlikte 15 Temmuz Şehitler Parkımız ile diğer tüm parklarımızda halkımızın sağlıklı yaşam için spor alanlarımızla sosyal aktivitelerini gerçekleştireceği alanlar oluşturduk. Her mahallede sentetik çim sahalar ve çok amaçlı spor sahaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İlimizde eksikliğini sürekli yaşadığımız kapalı toplantı ve eğitim salonu yoktu. Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Salonumuz ile bu eksikliği giderdik. Yazın vatandaşlarımızın Van Gölü’ne gönüllerince girebilmeleri ve şifalı sularından faydalanabilmeleri için Van Gölümüze Türkiye’de bir ilk olan Mavi Bayraklı Plajımızı kazandırdık. Eğitime yüzde 100 destek projelerimizle sürekli eğitim alanlarında gerek kurslarımızda gerek okullarımızda eğitim çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bugün sizlerin de gördüğü bu güzel hizmetleri çok kıt imkanlar ile çok zor şartlarda yaptık. Bizim şartlarımızdaki bir belediyenin adeta kırk yılda yapabileceği, yani 8 farklı dönemde belediye başkanlarının yapacaklarını Rabbime yüz binlerce hamdolsun bütün bunları 4 yılda halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğu, huzurunu ve haklı onurunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.