Üsküdar Belediyesi’nden Tuşba Belediyesi’ne ziyaret

Üsküdar Belediyesi’nden Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Van Tuşba Belediyesini ziyaret etti.

 

Bir dizi programları için Van’a gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Belediye Meclis Üyeleri ve heyeti ile birlikte Tuşba Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu. Başkan Hilmi Türkmen’e Van Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Doç. Dr. Hamdullah Şevli ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanlarınca karşılanan Başkan Türkmen, Tuşba Belediye Başkanı’nın makam odasında ağırlandı. Ziyaret esnasında Tuşba Belediyesi’nin yaptığı hizmetlere ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Tuşba Belediyesi’nin Proje ve çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Türkmen, İskele Sahil Rekreasyon Alanı, Geleneksel Van Evleri ve Tuşba Merkez Camii Projelerini çok beğendiğini dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; “Başkanımız bizim dostumuz, kardeşimizdir. Üsküdar Belediyesi’ne ziyaretleri bizleri çok memnun etmişti. Beraber teravih namazı kılarak kardeşliğimizi pekiştirmiştik. Allah nasip etti biz de iade-i ziyarette bulunduk çok memnun olduk. Bizleri ağırlamanız ziyadesiyle bizleri mutlu etti. Başkanım, Bizi bu nazik ve candan ağırlamanızdan dolayı çok teşekkür ederiz.  Tabi burada hayata geçirdiğiniz ve hayata geçireceğiniz projelerinize değinmeden duramayacağım projeler çok güzel.  Bu projeler Tuşba’ya başka bir hava katacak. Sizleri canı gönülden tebrik ediyoruz. Örnek bir Belediyecilikle çok güzel hizmetler başarmışsınız. Gerçekten projeleriniz çok muhteşem, bizde Üsküdar Belediyesi olarak Tuşba Belediyemize elimizden gelen desteği sunacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Türkmen’nin konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise; “Öncelikle belediyemizi ziyaretleriniz bizleri bahtiyar ettiniz. Van hakikaten çok önemli, çok stratejik ve çok hassas bir önemdedir, sizlerin ilimize böyle ziyaretleri çok önemli, sizlerin ilimize gelmesi, bize selam vermesi ve kucaklaşması bizleri çok mutlu etmektedir. Bizler, her gün köylerimize gidip insanlarımızla kucaklaşıyoruz. Halkımıza hizmet noktasında yıllardır yapılamayan hizmetleri aşkla, şevkle ve muhabbet gerçekleştiriyoruz. Halkımıza gül uzatıyoruz. Hizmetlerimizi en ücra köşelere kadar götürmek için çabalıyoruz. Bizlerde sizleri ziyaret ettik, biliyorsunuz geçen Ramazanda iftarda bir araya geldik. Ayrıca makamınızda sizleri ziyaret ettik. Kardeşlik bağlarımızı güçlendirdik. Bu bağı daim kılmak için bu denli ziyaretleri hep yapacağız. Malumunuz Van’da büyük bir deprem yaşadık. Bu depremde o dönemde bizlere İstanbul en büyük desteği sundu. İstanbul bizlere kardeşliğini gösterdi. Biz Van’lılar başta bu sinerjiyi o dönem başlatan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve siz İstanbul belediyelerine ve o dönem Van’a el uzatan herkesten Allah razı olsun. Çünkü bütün bunları sırf Allah rızası için yaptınız ama biz seçildikten sonra bunu kendimize vazife bildik. İstanbul’da tüm Belediyelerimizi ziyaret ederek Van halkımızın adına, Tuşba’mız adına teşekkürlerimizi sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve siz değerli ağabeylerimizin yolunda, kaliteli Belediyeciliği halkımıza göstermek için çok çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Birçok büyük medeniyetin izlerini taşıyan ve büyük bir tarihi mirasa sahip olan Van’ın yeteri derecede tanıtılmadığından yerli ve yabancı turistlerin bihaber olduğu bir yer konumunda olduğunu söyleyen Başkan Özgökçe, Van’ın böyle olumsuzlukları hak etmediği bilincine sahip genç ve dinamik bir Belediye olan Tuşba Belediyesi’nin ‘Doğu’nun İncisi’ olan Van’ı dünya ve Türkiye kamuoyunda hak ettiği yeri alması için ellerinden gelen tüm çalışmayı fazlasıyla verdiğini anlattı. Güzel projelerle hizmete son hız devam ettiklerini dile getiren Başkan Özgökçe, “Tuşbamızın tüm güzelliklerini ‘Kalecik Seyir Terasından göstereceğiz. Kitapseverlerin, şairlerin, yazarların ve ressamlar da seyir tepesini çok seveceklerdir. Kitapseverler, parktaki bilgi evi hizmetiyle, muhteşem Van manzarasında kitap okumanın engin tadını çıkaracaklardır. Misafirlerine Tuşba’yı, Van denizi ve Süphan, Artos ve Erek dağlarını seyrettirmek isteyen tüm Vanlılar Kalecik Seyir Terası’nda, bir semaver çayı eşliğinde gün batımını da en güzel şekilde dostlarıyla izleyebileceklerdir. Başkan Özgökçe “Yıllarca atıl bir halde duran, metruk bir alandan Van’ın en hakim tepelerinde ilk olan seyir terası projesiyle yeni bir sosyal yaşam merkezi haline getirdiklerini” söyledi. Seyir terası parkının, Vanlıların, kente gelen misafirlerine ziyaret etmek için ‘Hadi kalkın gidelim’ diyecekleri bir dinlenme ve eğlence merkezi olacaktır. Van’a yakışacak muhteşem bir seyir terası yapılacaktır. Manzarasıyla, kent mobilyalarıyla, eşsiz yapılarıyla Van’ın en güzel parkını inşa edeceklerinin altını çizen Özgökçe “Seyir terası aynı zamanda Van’ın yeni bir simgesi, sembolü olacak ve seyir terası aynı zamanda Van’ın cazibe yeri olacaktır” diye konuştu. Van’ın ve Tuşbanın turizminin kalkınmasında çok önemli bir rol alacak olan projemiz beş ay içinde tamamlanacaktır” dedi.

Tüm birimlerimiz ve meclisimiz ile uyumlu ve özverili olarak Tuşba ve Van halkı için çalışıyoruz. Halkımızın gösterdikleri teveccühlerle ve vermiş oldukları destekler ise çalışma azmimizi, gayretimizi ve hedeflerimizi daha da artırmaktadır. Tüm birimlerimiz ve meclis üyelerimiz ile birlikte Muhabbet Şehri Tuşba ve Van halkının huzuru, refahı, mutluluğu, başarısı için geceli gündüzlü projeler hazırlamakta ve programlar yapmaktayız. Van’ın Yükselen Değeri olan Tuşba stratejik planı çerçevesinde kurulduğu günden bugüne kadar borçsuz olarak faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Yürüttüğü projeleri ile Van’da hep ilklere imza atan Tuşba Belediyesi denk bütçesi ve halkının tek bir kuruşunun dahi zayi olmaması için ideal projeler hazırlamaktadır. Tuşba’mızı tarihi, kültürel, ekolojik ve mimari açıdan yaşanır bir şehir ve marka bir kent için büyük bir şevkle tüm Belediye çalışanları ve meclis üyelerimiz ile kanun ve mevzuatlar dahilinde çalışıyoruz. 2017 yılı Tuşba için çok önemli bir yıl olacaktır. Çünkü üç yıldır devem eden büyük projelerimizin açılış yılı olacaktır. Yeni birçok projemizin de ilk adımlarını atacağız. Bunlar hem Tuşba hem Van hatta bazıları Doğu Anadolu Bölgesi için ilk olacaktır. Yapımı bize ait olan ve altyapısı tamamen bitmiş tüm mahalle içi yollarımıza asfalt, kilit taşı uyguladık ve çalışmalarımızı hızlandırarak merkezi mahallelerimizi 2017 yılında bitirmeyi hedefledik. Çünkü biliyoruz ki yol medeniyettir. Vanlıları ilk kez denizle buluşturacak Sahil Bandı Projemizin Birinci etabını inşallah en geç iki ayda halkımızın hizmetine sunuyoruz. İskele Sahil Rekreasyon 2. Etabı için tüm çalışmalarımız ve projemiz hazırdır. Geleneksel Van Evleri tamamlandı ve Van Evleri seyir terası ve çevre düzenlemesi kısa sürede tamamlanacaktır. Van’ın yine ilklerinden olan Van denizi sahilinde Mavi Bayraklı Plajlarımızın da açılış yılı olacaktır. Van’da hemen her mahallede halka nefes aldıran modern ve Tuşbaya özgü Parkların yapımına devam edeceğiz. Aile, Gençlik, kadın ve engelli yaşam merkezleri gibi birçok önemli sosyal belediyecilik çalışmamızı da artırarak devam ettirmekteyiz. Van’da başka bir ilk olan Hasta refekatçi misafirhanesinde binlerce insanımıza hizmet sundu. Bu yıl yine Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile Hasta yakınları için Refekatçi misafirhanemiz hizmet verecektir. Tuşba Belediyemizin Eğitim, Tarih, Kültür, Sağlık,  Sanat, Spor, Mimari ve diğer tüm alanlarda hemşehrilerimizin hayat standardını ileriye taşıyacak çalışmaları yoğun bir şekilde sürmektedir. Van’ın ve doğunun yükselen değeri olan Tuşba Belediyesi, İlçemizin modern ve huzur adası olması için hizmetlerini durmaksızın devam ettirmektedir. Geçlerimiz için yaptığımız çok amaçlı spor sahaları, çim ve nizami futbol sahaları yapımına devam edeceğiz. Semaver kültürüne ve muhabbet ehli halkımızın rahat edebilecekleri Parklarımızı her mahallemizde arttırıyoruz. Van’a kazandıracağımız Kapalı Semt pazarları 2017 yılında hizmete sunulacaktır” dedi.

Açıklamaların ardından Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Belediyesi Meclis Üyelerine (TUŞMEK) Tuşba Meslek Edindirme kurslarımızda, üretilen yöresel kilim hediye etti. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından Regaip Kandili Programına katılmak üzere Tuşba Belediyesi’nden ayrıldı.