Tuşba’dan Yüksekovalı öğrencilere kardeşlik eli

Tuşba’dan Yüksekovalı öğrencilere kardeşlik eli
Van’ın Tuşba Belediyesi, Yüksekovalı öğrencilere hediye çeki dağıtarak kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.
Tuşba Belediyesi; Tuşba Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ)’ın destekleriyle Yüksekovalı öğrencilere hediye çeki ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Elite World Van Hotel’de düzenlenen moral ve motivasyon programında konuşan Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Yüksekovalı öğrencilerin bir takım olumsuzluklardan etkilenmemesi adına ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Biz, sizlerin geldiği günden bu yana bir takım olumsuzluklardan etkilenmemeniz adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu bizim için bir lütuf değil; hem sosyal devlet olmanın bir gereği hem de devletimizin sıcak yüzünü sizle göstermek adına yapmamız gereken görevlerimizdir. Biz bunun bilincinde, bunun farkındayız. Tuşba’da hiçbir çocuğumuzdan, hiçbir öğrencimizden en ufak bir farkınız yok. Biz, sizlerden gelen talep ne olursa olsun onları karşılamaya hazırız. Sizden tek isteğimiz, bu olumsuzlukları aklınıza getirmemeniz, derslerinizden geri kalmamanız ve kendi istikbaliniz için çok çalışmanızdır” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise Yüksekovalı öğrencilerin moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutabilmek adına böyle bir organizasyonun düzenlendiğini ifade ederek, “Özellikle sınava girecek kardeşlerimizin kafalarında hiçbir sorun bırakmamalarını, hiçbir mazeret üretmemelerini, sorun ne olursa olsun bu sorunları fırsata dönüştürmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Van halkının 2011 yılında ilde meydana gelen depremler sonrasında Türkiye’nin dört bir yanına dağıldığını hatırlatan Özgökçe, şunları söyledi: “Biz gittiğimiz her yerde şu anda sizlerde olduğu gibi o yerlerdeki belediyeler, valilikler, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları üzerine düşen görevi yaptılar. Biz şu an nasıl sizle buluştuysak, oralarda da aynı şekilde onlarla buluştuk. Tek amacımız siz öğrencileri en iyi yerlerde görebilmektir. Bunun içinde elimizden geleni yapıyor ve yapacağız. Asla mazeret yok. Sizden isteğim, cennet memleketimizin kıymetini bilelim. Biz aynı gemide yolculuk ediyoruz. Eğer o gemide bir sıkıntı yaşanırsa bundan hepimizde etkileneceğiz.”

Yüksekova’nın kısa bir zamanda çok önemli bir yere geleceğinin müjdesini öğrencilere veren Özgökçe, “Biz, hükümet olarak gençlere önem veriyoruz. Şunu belirtmek istiyorum: Yüksekova’nın beş on yıl içerisinde ulusal bir yer olacağının şimdiden müjdesini veriyorum. Tabi sizlerde eğitimlerinizi tamamlayıp döndüğünüz zaman Yüksekova’da çok önemli mevkilerde, makamlarda inşallah birer yönetici olursunuz ve Yüksekova’nın o güzelliğini hep birlikte yaşarız” dedi.

Tuşba’da yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani de, “İlçemizde 40 bin öğrencimiz var ve sizlerin onlardan bir farkı yok. Yüksekova’daki okullar neyse buradaki okullarda aynı, Yüksekova’daki öğretmenler neyse buradaki öğretmenler de aynıdır. Bu kapsamda biz, siz değerli öğrencilerimize kendinizi evlerinizde, yuvalarınız da hisseder bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Programda destek olan VEDAŞ Van Bölge Müdürü Emrullah Okuducu ise öğrencilerle bir arada olmanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu belirterek, “Kaliteli insanlar, ancak iyi bir eğitimle mümkündür. Eğer memleketinize hizmet etmek istiyorsanız iyi bir eğitim alın. Günlük olaylar gelip geçicidir. Siz sadece derslerinizle ilgilenin. Elinizdeki imkanları çok iyi değerlendirerek inşallah çok daha güzel yerlere geleceksiniz. Bu konuda bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Yüksekovalı öğrencilere hediye çeklerinin verilmesi ve kırtasiye malzemelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.