Tuşba'da proje açılışı

Tuşba'da proje açılışı
Tuşba Belediyesi tarafından geliştirilen "Tuşba Kadınlara Yönelik İş Geliştirme ve Mesleki Eğitim Merkezi" projesinin açılışı yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca desteklenen projenin açılış töreninde konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, projenin Avrupa Birliği tarafında finanse edildiğini söyledi. Beş ayrı noktada hizmet veren meslek edindirme kurslarına 125 kursiyerin katıldığını ifade eden Özgökçe, hafta içi verilen eğitimlere katılan kursiyerlere 20-25 lira ücret verdiklerini anlattı.

Vaat ettikleri projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Özgökçe, şunları söyledi:

"Meslek edindirmek, istihdam oluşturmak, ev ekonomisine katkı sağlamak, hayat kalitesini yükseltmek amacıyla proje kapsamında el sanatları, giyim, kilim, çocuk gelişimi kursları verilmektedir. Ayrıca okuma-yazma kursları, Kur'an-ı Kerim öğretme, dil eğitimleri ve bunların yanı sıra sosyal aktivite olarak da satranç, tekvando, masa tenisi, yüzme, ebru, ve hat kursları verilmekte. Projenin toplam bütçesi 208 bin 240,73 avroo olup, bu tutarın 12 bin 900 avroluk kısmı, belediyemizin eş finansman katkısıdır."

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve kurum amirlerinin katıldığı törende, projenin açılışı gerçekleştirildi.