Tuşba’da Gönül Ortaklığı Projesi

Tuşba’da Gönül Ortaklığı Projesi
Van Valiliğinin destekleriyle Tuşba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Tuşba Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Gönül Ortaklığı Projesinin kapanış toplantısı yapıldı.
Elite World Van Otelde düzenlenen kapanış toplantısına Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal’ın eşi Sabiha Battal, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. Tuşba Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından konuşan Tuşba Aile Destek Merkezi sorumlusu Kübra Sargın, Van Valiliğinin destekleriyle Tuşba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Tuşba Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan projenin SODES kapsamında 12 aylık sürede düzenlendiğini söyledi. Sargın, “Projemizin amacı hanımlarımıza meslek edindirme ve aile içi iletişimlerini güçlendirme, milli birlik bilincini pekiştirme, zengin ve ihtiyaç sahibi arasında gönül ortaklığı kurmaktır. Projemiz kapsamında hanımlarımıza, öğrencilerimize ve ilçemiz kamu çalışanlarımıza 2 yıl boyunca aile içi iletişim semineri verilmiştir. Kadın giyimi modelistlik yardımcılığı ve kadın giysileri dikimi kursları ilçe halk eğitim müdürlüğümüz bünyesinde başlatılarak hanımlarımızın para kazanabilecekleri mesleklere kavuşmaları amaçlanmıştır. Kursumuz süresince hanımlara aylık 300 TL ücret ödenmiştir. Zengin ile ihtiyaç sahibi arasında gönül ortaklığı kurarak sosyal giyim marketimiz oluşturulmuş ve bugüne kadar 4 bin 507 vatandaşımıza 12 bin 311 parça giyim malzemesi verilmiştir. Yine projemiz kapsamında ilçemiz kursiyerlerine piknik ve gezi düzenlenmiştir. Son olarak toplam 35 kişi ile milli birlik ve beraberlik ruhunun pekiştirilmesi amacıyla Çanakkale gezisi düzenlenmiştir. Bizler için çok verimli ve dolu dolu geçtiğini düşündüğümüz projemizde bizlere destek veren, emeği geçen, etkinliklerimize katılarak bizleri onurlandıran başta Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan Hanımefendiye, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı Beyefendi ve eşi Emine Sarı Hanımefendiye, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve eşi Fatma Özgökçe Hanımefendiye, SODES müdürümüze, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani Beyefendiye, Tuşba Sosyal Yardımlaşma ve Yayanışma Vakfı Küdürümüz Übeydullah Arvas Beyefendiye ve proje sorumlumuza şükranlarımızı sunarız” dedi.

Yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından kursiyerlere Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ve dşi Emine Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörg Peyami Battal’ın eşi Sabiha Battal tarafından sertifikaları verildikten sonra program son buldu.