Tuşba’da Bilgeler Yarışıyor’ Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması

Tuşba’da Bilgeler Yarışıyor’ Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması

 

Tuşba Belediye Başkanlığı’nın, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği, ‘Tuşba’da bilgeler yarışıyor’ ortaokullar arası bilgi yarışması final oturumunda ilk üçe giren okullar ile 27 bin öğrencinin katıldığı ‘ödüllü deneme sınavında’ dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İskele Ortaokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen bilgi yarışması finaline Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, üç yıldır geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya bu yıl da 36 okul katıldı. 9 Mayıs’ta başlayan, üç etapta yapılan ve her etapta 4 okulun final yarışmasına katılmaya hak kazandığı bilgi yarışması, bugün de 12 okulun katılımıyla gerçekleşen final ile sona erdi. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve Genel Kültür alanlarından toplam 14 sorunun sorulduğu yarışmanın sonunda Zeve Ortaokulu 110 puan alarak birinci olurken, Atatürk Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu ve Fevzi Şengül Ortaokulu öğrencileri 80’er puan aldı. Üç okulun puanlarının eşit olmasından dolayı yedek sorular soruldu. Sorulan 3 yedek soru sonunda yine eşitlik bozulmayınca çekilen kura sonucu Fevzi Şengül Ortaokulu ikinci, Atatürk Ortaokulu üçüncü olurken, Mustafa Kemal Ortaokulu ise ilk üçe giremedi. 

Yapılan bilgi yarışmasının sonunda bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba’nın muhabbet, kardeşlik ve başarı şehri olduğunu ifade etti. Vaktin çok hızlı geçtiğinin altını çizen Başkan Özgökçe, “Hayat çok hızlı bir şekilde akıyor. Bu süreçte bizler sizlerden hep şunu bekliyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin Türkiye’de ve dünyada ilklere imza atmanızdır. Burada heyecanınıza ortak olduk ve hepinizi göstermiş olduğunuz üstün başarılardan ötürü tebrik ederiz. Bütün çocuklarımız bugün burada ellerinden geleni yaptılar. Jüri heyetimiz yedek sorulardan sonra çekişmeli geçen yarışta daha önce belirlendiği gibi aynı puanı alarak yarışmayı bitiren üç okulumuz için kura çekerek neticeyi belirlendi. Yarışmamızın 1.si, 2.si ve 3.sü belli oldu. Burada önce 36 okul içerisinde ilk 12’ye girmeyi başaran ve ardında ise 12 okulun içerisinden birinciliği kazanan Zeve Ortaokulumuz olmak üzere tüm okullarımızın yarışan öğrencilerini, okullarını destekleyen öğrencilerimizi ve velilerimizi ve tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Burada diğer öğrencilerimizde çok başarılıydı, birazda heyecan vardı sanki inşallah bundan sonraki yarışmalarımızda heyecanımızı yenerek daha başarılı bir şekilde yarışmalara devam edeceğiz” dedi.

’27 BİN ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI DENEME SINAVI YAPTIK’

Tuşba’da hizmette sınırın olmadığının altını çizen Başkan Özgökçe, milyonlarca liralık asfalt ve parke taşı yapmanın yanında Türkiye genelinde öğrencilerin akademik başarılarını arttırmaya yönelik faaliyetlere de çok büyük önem verdiklerinin dile getirdi. Başkan Özgökçe, “Bakın 27 bin öğrencinin katılımıyla bir deneme sınavı gerçekleştik. Tuşbamız da aynı anda üniversite imtihanlarına (YGS, LYS) ve TEOG Sınavı gibi 27 bin öğrencimizin katıldığı ödüllü deneme sınavı gerçekleştirdik. Deneme sınavında başarıya ulaşan arkadaşlarımıza burada ödüllerini takdim edeceğiz. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü neredeyse 30 bin öğrenciye deneme kitapçığı vererek şunu söylemiştir. Birbirimizle yarışalım birbirimizle bilgi boyutunda, beceri boyutunda yarışalım ve bugün burada bu yarışmalar sonucunda dereceye giren sizlere ödüllerinizi vereceğiz” dedi.

‘EĞİTİME TAM DESTEK’ SLOGANI İLE YOLA ÇIKTIK

Tuşba Belediyesi olarak kuruldukları günden beri ’Eğitime tam destek’ sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, “Eğitime tam destek vererek örnek bir belediyecilik örneği sergiliyoruz. Yaptıklarımız yeterli mi? Derseniz bizler asla yeterli görmüyoruz. Eğitim söz konusu olunca Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yüzüncü Yıl Üniversitemiz ve tüm kamu ve kuruluşlarıyla çok güzel bir koordinasyon sağladık. Belediyemiz Tuşba ne kadar övünseniz azdır.  Sizlerin emrinde, sizlerin hizmetinde olan bir belediyenin çalışanları var” ifadelerini kullandı.

‘TUŞBA BELEDİYESİ İLE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Okullarda artık sadece okuma yazma gibi etkinliklerin yapılmadığının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise eğitimin yanında sanat, spor, kültür, panel ve seminerler düzenlediklerini kaydetti. Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba Belediye Başkanlığı’nın iş birliği içerisinde çok güzel yarışmalar düzenlediklerini vurgulayan Kırekin, “Ben gerçekten o yarışmalarda çok etkilenmiştim. Bugün de burada yarışan 12 okulumuz var. Bu bilgi şöleninde öğrencilerimiz bilgilerini paylaşırken, aynı zamanda eğlenerek bir şölen oluşturuyorlar. Daha verimli bir şekilde programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Dost olabilme ve sosyalleşme yönümüzde gerçekten gelişiyor. Burada okullarımızın bir birleri ile iletişim halinde olabilmeleri ve daha dostça kalabilmeleri adına bu tür bilgi şölenleri bizim için bir araçtır. Burada Tuşba Belediyemizin katkılarından ve işbirliğinden dolayı Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yarışmanın sonunda bir konuşma yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri ve geleneksel hale gelen bu yarışmalarda öğrencilerin hem kendilerini geliştirerek bilgilerini tazelediklerini hem de öğretmenleri ile birlikte bir etkinliğe katılmanın coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Bu gün yapılan bilgi şöleni, yine Tuşba Belediyemiz ile birlikte ‘Nasrettin Hoca’ etkinlikleri, ortaokullarda ‘Değerler Eğitimi’ liselerde ‘Münazara Yarışması’ çalışmaları ile öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerini sağlamıştık. Ben buradan bize sağladıkları destekler ve yaptıkları çalışmalardan ötürü Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılının sonuna yaklaşıldığını ifade eden Başkan Özgökçe, çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Üç merkez ilçenin yanı sıra Gevaş ilçesinde eğitim gören lise öğrencilerine 12 bin adet Seyfettin Yazıcı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’nca onaylanan ‘Temel Dini Bilgiler’ kitabını dağıttıklarını söyledi. 4 Mayısta yapılan deneme sınavı sonucu dereceye giren öğrencilere yarın düzenleyecekleri bir törenle ödüllerini vereceğinin altını çizen Başkan Özgökçe, “Dereceye giren 10 kardeşimizi Umre’ye göndermekle ödüllendireceğiz. Toplam 64 öğrencimize ise cep telefonları, bilgisayarlar, İstanbul gezisi, bisikletler, çeyrek altınlar ve kitap seti gibi çeşitli ödüllerle ödüllendireceğiz”

Konuşmaların ardından dereceye giren okullara ödülleri verilirken, 12 Nisan günü Tuşba İlçesi sınırlarında bulunan tüm ortaokul ve liselerde eğitim gören 27 bin öğrencinin girdiği deneme sınavında her sınıflarda ilk üçe girenler yarışmacı öğrenciler ile dereceye giren okullara kırtasiye malzemesinde kullanmak üzere hediye çekleri verildi.