Tuşba MEM’de yeni müfredat anlatıldı

Tuşba MEM’de yeni müfredat anlatıldı
Van merkez Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine yönelik 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu yeni müfredat hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Koç İlk-Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen seminere Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve okul müdürleri katıldı. Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yeni müfredat ile ilgili bütün ilçe milli eğitim müdürleri ile bir toplantı yapıldı ve bizler bu toplantıya katılarak bilgiler aldık. Bizler bu bilgileri siz okul müdürlerimizle paylaşmak üzere bir araya geldik ve Bakanlığımızın belirlenen takvimi doğrultusunda bizzat bu programın tanıtılması için burada toplandık. Bu toplantının sonrasında formatör öğretmenlerimizle birlikte zümre başkanları ve bütün öğretmenlerimize bu programın tanıtımı yapılacak ve paydaşlarımız olan herkese programın tanıtımı yapılacak. Değerler çerçevesinde, bir yaklaşım esas alındı. Öğrencilere başka alanlara aktarılabilir ortak ve çekirdek yeterlilikleri ve becerileri kazandırmak bütün programlar için odak oldu. Anadil, yabancı dil, teknoloji okuryazarlığı gibi yansıma ve görünme alanları programlarda dersin adına ve alanına bakılmaksızın yerleştirildi. Müfredatlar fazlalıkları sadeleştirme, yoğunlukları ise seyreltme suretiyle hafifletildi. Özün tam olarak kazandırılması hedeflendi. Temel değer, bilgi, beceri, yeterlilik, yetkinlik, tutum ve davranışlar birbirleriyle uyumlu bir bütünlüğe kavuşturuldu. Ayrı ayrı olmaktan ziyade ahenkli bir bütünlüğe ulaşmak hedeflendi. Değerlerimize uygun olmayan unsurlar ayıklandı, müfredatlar ile değerlerimiz arasında bağ oluşturuldu. Güncel, yeni ve canlı evsaf dokusu belirlendi. Çocuklarımıza kazandırılacak bu niteliklere uygun içerikler istikametinde bir güncelleme hedeflendi. Bakanlığımızın ilgili birimleri Van ilimize gelerek Konu ile ilgili bütün mevcut bilgileri ve hangi derste neler değişti, kazanımlar eksildimi arttımı gibi konularda bilgilendirme toplantıları yapacaklar. Konu ile ilgili detaylı bilgileri Bakanlığımızın web sayfasından da takip etmenizi istiyorum. Şimdiden yaklaşan Kurban bayramınızı kutluyor aramıza yeni gelen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmasının ardından İlçe Şube Müdürü Zakir Taşkın ve ilçe formatörü Yakup İnci tarafından derslerden örneklerle yeni müfredatta öne çıkan yenilikler hakkında bilgiler verdiler.