Tuşba ilçesi mahalle muhtarlarından VASKİ' ye tam destek

Tuşba ilçesi mahalle muhtarlarından VASKİ' ye tam destek
Göreve geldiği günden bu güne kadar kurum amirleri, Sivil Toplum Örgütleri, mahalle muhtarları ve halk tarafından hayırlı olsun ziyaretcilerini kabul eden VASKİ Genel Müdürüne destekler sürüyor.
Tuşba İlçesi Mahalle Muhtarları, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen' i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Mahallelere yönelik sorunlarında aktarıldığı ziyarette VASKİ daire başkanları da katıldı.

Mahallelerine yönelik sorunlarında tartışıldığı ziyarette VASKİ' nin yeni yapılanmayla birlikte güçlü bir kadrosu olduğunu ve başarılı çalışma yapılacağını inandığını belirten İskele Mahallesi Faik Önay ''eski belediye çalışanıyla birlikte Özel İdare çalışanları bir arada çalışıyor. Eski Belediye çalışanları Van merkezini iyi bilmekte, Özel İdare çalışanı kırsal kesimleri iyi bilmektedir bu 2 değişik kurum çalışanları bir arada iyi çalışma yapacaklarını inanıyorum.'' diyen Önay, Tuşba ilçesi muhtarları adına VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen' e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Destek amaçlı ve iyi niyetli dileklerde bulunmak amaçlı yapılan ziyaretler bizleri oldukça memnun ediyor diyen VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen, ''Mahalle muhtarlarımızın destek amaçlı ziyaretleri bizleri daha da memnun etmektedir. Bizler halkımıza hizmet için getirildiğimiz bu görevde, hizmet ayağımızın vazgeçilmezlerisiniz. Sizler mahallelerdeki sorunlara hakim ve bize bu sorunları aktarmakta yetkilisiniz. Kapımız her zaman olduğu gibi bugünden sonrada açıktır. Hizmet yapmak amaçlı yeni çalışma sezonunda el birliğiyle birlikte başarılı hizmetler yapacağız.'' dedi.

Gezgen''biz hizmetimizi, İran sınırından Erçiş'in en ücra yerine kadar götürme mecburiyetindeyiz''

"halkıma hizmet vermek için yıllarca çalışma deneyimim oldu. bu deneyimimi halkıma hizmet vermek için yeni görevimle birlikte fırsat verildi. VASKİ' nin hizmetini İran sınırından Erçiş' in en ücra yerine kadar götürme mecburiyetimiz var. Bu hizmeti yapmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Yeni çalışma sezonuna girmeden önce sizlerin sorunları yazılı olarak aktarmanızı ve buna göre öncelikli hizmetimizin ilk etabını başlatacağız. Van için diğer bir fırsat, Van için hizmet vermek amaçlı çabalayan bir Valisi var. kendisiyle ne zaman görüşsek her türlü desteği vermektedir. Van kentine hizmet vermek için sürekli olarak Ankara-Van arasında projeler ve  çalışmalar peşinde koşmaktadır. bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz." şeklinde konuştu.

"Bilinçli su tüketirsek kimse mağdur olmaz"

Bilinçli su tüketimi olduğu yerleşim yerlerinde kimsenin susuzluk mağdur olmayacağını belirten Abdulvehap Gezgen, "eski köyler şimdi mahalle oldu bu yeni mahallelerimizin çoğunda abonelik henüz yok. Bir çok abone yada abonemiz olmayan evlerde kışın su donmasın diye suyu boşa akıtmaktadır. Yada yaz mevsimiyle birlikte içme suyuyla bahçe sulaması yapmaktadır. Böylesi kazancı zarardan başka bir şey olmayan tutum, bilinçsiz su tüketimine sebep olmaktadır." dedi.