Tuşba'da öğrenciler iftar programına katıldı!

Tuşba'da öğrenciler iftar programına katıldı!
Van’ın Tuşba Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerini, ailelerini, akademisyenleri ve idari personeli iftar sofrasında buluşturdu.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Türkiye’nin dört bir yanından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine (YYÜ) gelerek eğitimlerini sürdüren öğrencilerle akademisyen ve idari personel ve aileleri için mükemmel bir iftar sofrasını kurdu. YYÜ Eğitim Fakültesi ile öğrenci yurtları ve akademik-idari personel lojmanları arasında gerçekleştirilen iftar yemeğine Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, yüzlerce öğretim üyesi, idari personel ve aileleri ile binlerce öğrenci katıldı.

Kurulduğu günden itibaren Van'da yaptıkları örnek belediyecilik hizmetleri ile ak belediyeciliğin Van merkezinde numunei imtisali olan Tuşba Belediyesi, yaptığı hizmetlerle takdir topluyor. Ramazanın ruhuna uygun olarak gerçekleşen iftar için öğrenciler, hocalar ve veliler, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye iftar yemeği için teşekkür ettiler. Davetliler, “Fevzi Hocamız hizmetleriyle değil sadece Van'da tüm Türkiye'de örnek belediyecilik yapmaktadır. Geldiğimizde adeta harabe bir kenti andıran Van'da, özellikle Tuşba tarafından eşine rastlanmayacak bir performans ile örnek projeleri kıt kanaat imkanlar dahilinde hayata geçiren Başkan Özgökçe, Van'dan ayrıldığımızda unutmayacağımız nadir insanlardan olacaktır. Özellikle projelerini sürekli halk ve akademisyenlerle istişare eden; dürüst, çalışkan ve örnek kişiliğini her daim kendimize model aldığımız Başkan Özgökçe ancak 30 yılda yapılacak hizmetleri 3 yıla sığdırabilmiştir. Bugüne kadar üniversite ile barışık olan ve her zaman üniversite ile birlikte çalışan tek belediye başkanı olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve tüm merkez ve öğrenci toplulukları ile pek çok etkinlik ve proje hayata geçirerek bir şekilde biz öğrencilerin gönlünde taht kurmuştur” dediler.

Sabit noktada verilen iftar yemeklerinin dışında ‘Sokak İftarları Projesi’ kapsamında öğrencilere yönelik iftar yemeği düzenlediklerini belirten Başkan Özgökçe ise, “Bildiğiniz gibi ben de Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin bir üyesi olarak uzun yıllar bilime, insanlığa hizmet verdim. Uzun yıllarımız burada araştırma, eğitim ve öğretimle geçti. Öğrencilerimizin ailelerinden uzak geçirdikleri Ramazanlarda ailelerinin sıcaklığını aratmayacak iftar sofrasına kendilerini davet ettik. Başta Sayın Rektörümüze, genel sekreterimize, dekanlarımıza, akademisyen ve idari personel arkadaşlarımıza, YYÜ Öğrenci Konseyi'ne ve her bölümden Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerimize bu davetimize icabet edip, bizleri yalnız bırakmadıkları için her birine Tuşba ailesi olarak ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

Üniversite öğrencileriyle birlikte olmaktan mutlu olduklarını dile getiren Başkan Özgökçe, bu tür etkinlikleri gelecek yıllarda da sürdüreceklerini vurguladı. Başkan Özgökçe, “Burada eğitim gören öğrencilerimizin çoğu farklı noktalarda farklı mahallelerimizdeki iftar sofralarımıza geliyorlardı. Bu kez dedik biz iftar çadırımızı öğrencilerimize götürelim. İnşallah, bu önümüzdeki Ramazanlarda gelenekselleşir. Bu imkanları daha da arttırarak sürdürürüz. Tekrar bu iftar programında katkıda bulunan ve emeği geçen başta Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze, YYÜ Rektörümüze ve hocalarımıza, öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.