Tuşba'da büyük değişim! İşte yapılan projeler

Tuşba'da büyük değişim! İşte yapılan projeler
Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, başkanlık sürecinde verilen sözleri yerine getirdiğini belirterek, “Halkımıza verdiğimiz sözlerin yüzde 95’ini 3 yılda tamamladık” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 2017 yılında faaliyete geçirdikleri hizmetleri ve yapımı devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Yapımı devam eden İskele Sahil 1. Etap 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Tarihi Van Evleri projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Özgökçe, çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Van halkının yaşam standartlarını en yüksek dereceye çıkaracakları çalışmalara imza attıklarını ifade eden Özgökçe, şu ana kadar projelerini yüzde 99’unun tamamladığını ifade etti. Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Özgökçe, “Tuşba Belediyesi başta kalkınma ajansımız ile bir proje hazırladı. Bu proje neticesinde bir fizibilite yaptık. Fizibiliteyle ‘Bu bölge acaba düzelebilir mi?’ dedik. Van İskele sahilinden, Yüzüncü Yıl Üniversitesine kadar 5,5 kilometrelik alanın fizibilitesini gerçekleştirdikten sonra, buranın Van’ın cazibe merkezi haline getirilebilir dedik. Bütçesini çıkardığımızda bakanlıklardan ilgili fonlardan destek arayışına girdik. DAP desteğiyle Van’a yaklaşık 8 milyonluk bir proje ile engelli parkından tutun, kafeteryasına kadar, amfi tiyatrodan tutun, çok amaçlı salonuna kadar şu an projemizin yüzde 99 tamamlandı” dedi.

“BURALAR CIVIL CIVIL OLACAK”

Projelerin tamamlanmasıyla Tuşba’nın cıvıl cıvıl olacağını ifade eden Özgökçe, “Zamanında bu güzel memleketin, bu güzel sahillerine dokunulmamış. İşte şimdi Van’ı seven bütün bölge insanını 15 Temmuz Şehitler Parkı’na davet ediyoruz. Bundan sonra buralar cıvıl cıvıl olacak. Van’a kazandırdığımız eserlerden bir tanesi 15 Temmuz Şehitler Parkı, tarihi Van evlerimiz, mahalle olarak bunları aktif olarak kullanabilmek adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Nasip olursa Haziran ayı yüzme sezonunda halk plajlarımıza gideceğiz” şeklinde konuştu.

“VAN’IMIZDA SAYISIZ PARKLAR YAPTIK”

Yıl içinde ilçeye birçok park yaptıklarını sözlerine ekleyen Özgökçe, “Bugüne kadar mahallelerimize, ailelerimizin nefes alabileceği yeşil alanlar yokken, hamdolsun bunları sıfırdan oluşturduk. Halkın en büyük ihtiyacı olan asfaltlarımızdı. Mahallelerimizde yüzde 95’e varan bize ait yolların asfaltlanmasını tamamladık. 2018’de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Tuşba Belediyesi ağındaki bütün yolları da asfaltlayacağız. Tuşba’nın ve Van’ın halkın yaşam standartlarını en yüksek dereceye çıkaracağımız alana getiriyoruz” diye konuştu.

“HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZLERİN YÜZDE 95’İNİ 3 YILDA TAMAMLADIK”

Tuşba Belediyesi olarak halka verdikleri sözlerin yüzde 95’ini 3 yılda yerine getirdiklerine dikkat çeken Özgökçe, “Şu anda sözümüz dışında kalan yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Yüzde 5’likte bekleyen sözlerimizin de projelerini gerçekleştirdik. Allah nasip ederse 2018 yılında onları da hayata geçireceğiz. Halkımıza vermiş olduğumuz sözleri yüzde 100 yerine getiriyoruz. Allah nasip ederse yakın zamanda hizmet binamız, kültür merkezimiz, kütüphanemiz, Tuşba’nın alışveriş merkezi, okulu ve çok önemli bir kompleksinde temel atma aşamasına gideceğiz. Allah nasip ederse orada da Tuşba’nın merkezini oluşturuyoruz" sözlerini tamamladı.