Tuşba Belediyesi'nden Toplu Sünnet Şöleni

Tuşba Belediyesi'nden Toplu Sünnet Şöleni
Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından ‘Kirvem Başkanım Olsun’ projesi kapsamında toplu sünnet şöleni düzenlendi.
Özel bir hastanede düzenlenen toplu sünnet programında açıklamada bulunan AK Partili Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediye olarak sosyal etkinlikler kapsamında birçok proje hazırladıklarını ve bu projelerin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi. ‘Kirvem Başkanım Olsun’ projesi kapsamında 2014 yılında yaklaşık 2 bin çocuğun sünnetini gerçekleştirdiklerini belirten Özgökçe, “Malumunuz bölgede çoğu zaman toplu sünnet törenleri gerçekleştiriliyor. İslam şiarı olan ve insanın fıtratına sağlık için çok gerekli olan bu sünnetin zamanında yapılması adına belediyemize müracaatlarda bulunuldu. Bizlerde 2015 yılında okullar açılana kadar inşallah bin 500 çocuğun sünnetini gerçekleştireceğiz. Bu projemiz 2016, 2017 ve 2018 yıllarında da devam edecektir” dedi.


Daha önce de ‘Hoş Geldin Bebek’ kampanyasını başlattıklarını ve bu kampanya çerçevesinde hem aileleri tebrik ettiklerini hem de sosyal belediyecilik örneği sergilediklerini ifade eden Özgökçe, “Sosyal belediyeciliğin gereği olarak çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Tabi bu çocuklar yarın öbür gün büyüdüklerinde tekrar belediye olarak yanlarında olacağız. İnşallah aileleri de onların yanında olacak. Bu evlatlarımızın, çocuklarımızın her alanda yanındayız. Sünnet programını biz bölgemizde biraz daha yaygınlaştırmak istiyoruz. İnşallah çocuklarımızı zamanında sünnet ettireceğiz. Sünnet ortamında ailelerin sunduğu her imkânı biz Tuşba Belediyesi olarak sunuyoruz. 'Kirvem Başkanım Olsun' sloganıyla çıktığımız bu süreçte 2014 yılından 2018 yılına kadar sünnetsiz çocuk bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.


Vatandaşlar ise, çocuklarının erkekliğe ilk adımlarını atmalarından dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, “Böyle bir kampanya başlattıkları için Tuşba Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dediler. Konuşmaların ardından sünnet olacak olan 36 günlük Enes Çınar isimli bebeği kucağına alıp seven Başkan Özgökçe, tüm çocuklara hediyeler dağıttı.