Tuşba Belediyesi’nden spor tesisi atağı

Tuşba Belediyesi’nden spor tesisi atağı
Van merkez Tuşba Belediyesi, 4 yılda bir kısmı okul bahçesi ile park alanlarından olmak üzere 16 adet voleybol, basketbol, futbol ve tenis kordu gibi çok amaçlı saha ile nizami futbol sahaları yaparak, Vanlı gençlerin ve spor severlerin hizmetine sundu.

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, spor yatırımları kapsamında birçok mahalleye spor sahası ve tesisi kazandırdı. Mahallelerin ihtiyaçlarına göre yaptığı her parka fitness aletlerinin yanında mutlaka bir veya 2 adet voleybol, basketbol, futbol ile tenis kordu gibi çok amaçlı spor sahası oluşturan Tuşba Belediyesi, ayrıca Şemsibey Mahallesi’nde Van’da benzeri olmayan ve birinci lig maçlarının oynanacağı standartlara sahip nizami bir futbol sahasını Vanlı spor severlerin hizmetine sundu. 

“Hayata geçirilen projelerle Tuşba, cazibe merkezi haline geldi” 


Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destekleri ile hayata geçirdiği ve 586 bin 627 TL'ye mal olan ilçe stadyumunun yüzde 60'ı Tuşba Belediyesi yüzde 40'ı ise Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından karşılandı. İlçede yapılan nizami futbol sahasının yanı sıra idari bina ve 12 adet duş, 4 soyunma odası kafeterya, sağlık odası ve engelli WC ve 500 araçlık otoparkı bulunuyor. Tuşba Belediyesi’nin 4 yılda hayata geçirdiği projeler sayesinde adeta cazibe merkezi haline gelen Tuşba ilçesinde, vatandaşların yaşam standardı artarken, gelişimine de çok ciddi katkı sağlıyor. 

“Merkez mahallelerimizin tümünde birden fazla spor sahası ve oyun alanı oluşturduk” 


Tuşba ilçesine, belediye tarafından gençlerin ve çocukların ve ailelerin vakitlerini daha iyi değerlendirmesi için yeni spor tesisleri kazandırılması çalışmaları da devam ediyor. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 4 yıl gibi kısa zamanda başka belediyelerin 40 yılda yapılabilecek işleri başarılı projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını belirterek, bu önemli projelerin başında da spor tesisleri geldiğini ifade etti. İlçede en çok ihtiyaç duyulan alanların başında spor kulüplerin futbol maçı yapacakları bir nizami sahanın olmayışının olduğunu söyleyen Başkan Özgökçe, ilçeye bağlı merkez mahallelerinin tümünde artık birden fazla spor sahalarını ve oyun alanları ile park olduğunu kaydetti. Hizmette kaliteyi sürekli yükselttiklerinin altını da çizen Başkan Özgökçe, “Tuşba ilçemizin tüm özellikleriyle birlikte markalaşabilmesi için yatırımlarımızı bütün mahallelere ve ilçemize bağlı köylerimize eşit şekilde yayarak, ilçemizin her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içindeyiz. Hedefimiz her vatandaşımızın hizmetlerden eşit şekilde yararlanabilmesini sağlamaktır” dedi 

Tuşba ilçesinde bir stadyumun olması gerektiğini ifade eden Başkan Özgökçe, “Hem Tuşba Belediyespor hem mahalle gençleri hem de ilçe halkının faydalanacakları modern nizami standartlara uygun bir suni çim futbol sahası yanında hemen hemen tüm mahallelerimizde sentetik çim sahalarını halkımıza ve gençlerimize kazandırdık. Spor tesislerimizin gençlerimizin daha sağlıklı ve sporla yetişmesine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Gençlerin sanal ortamdan gerçek reel alana geçmesini, spor alanları sağlamaktadır. Göreve geldiğimizden bu yana özellikle spor tesisleri konusunda önemli projeler ürettik bu zamana kadar hemen hemen 67 mahallemize çocuk oyun parkları ve mini futbol sahaları ve basketbol hentbol gibi spor branşlarının yer aldığı mini futbol sahaları ve spor alanları açılışlarını yaptık. Güreş, halter, tekvando, judo gibi tüm ferdi sporlar ile takım sporları yanında folklorik eğitimlere de hak ettiği değeri verdik. Halka açık ilk ve tek açık tenis kortuna Van Tuşba Belediyesi ile kavuştu. Yamaç paraşütüyle de Van Tuşba Belediyesi ile buluştu. Masa tenisi ve bocce sporunu da Van halkının rahat oynayabileceği alanları Tuşba Belediyesi hayata geçirdi. Van’lılar ilk kez ‘Mavi Bayraklı Halk’ plajında yüzme sporu yanında sörf, yelken, kano, deniz bisikleti, kürek, su altı dalış yapabilecekleri cankurtaranlı yerlere Tuşba Belediyesi ile kavuştu. Tüm bu alanlarımıza vatandaşların yoğun bir talebi oldu. Vatandaşlar ısrarla yeni yerler talep ettiklerini ve tüm bu alanları ücretsiz olarak kullanıma açık olduğunu. Buralar halka açık tesislerdir. Buralarda hem dünya şampiyonaları sporcular yetiştiriliyor hem de vatandaşların buraları rahat kullanmaları ile sağlıklı toplumu hedefliyoruz. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan bu sahalardan haberdar ve sporlara daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Şimdi sırada Curling, Okçuluk ve daha birçok sürpriz Spor alanlarını ve faaliyetleri ilçemize getirebilmenin azmi ve gayretiyle çalışıyoruz, çalışıyoruz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.