Tuşba Belediyesi’nden eğitime temizlik desteği

Tuşba Belediyesi’nden eğitime temizlik desteği
Van’ın Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okulların iç ve çevre temizliği çalışmalarını hızlandırdı.
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Temizlik İşleri Birimi’ne bağlı ekipler, Tuşba ilçesi genelinde rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul içi ve çevresinde temizlik hizmetlerini arttırdı. Çöplerin toplanmasıyla başlatılan temizlik, okul bahçelerinde süpürme aracı kullanarak süpürme işlemi ile devam ederken, ardından arazöz aracıyla tüm alan yıkanarak temizlik işlemi tamamlanmaktadır. Yapılan bu hizmetlerin ardından gerek görülen okulların iç mekanları da Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Temizlik Birimi ekiplerince temizleniyor.

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Temizlik İşleri Birimi tarafından yapılan bu çalışmalar neticesinde öğrencilerin sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim almaları sağlanıyor. Eğitim öğretimde temizliğin çok önemli olduğunu belirten Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Vehbi Akyürek; “Müdürlüğümüz, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte belediyemiz hizmet sınırları içerisinde bulunan okullarımıza destek olmak ve daha temiz bir çevre, daha hijyenik bir ortamda öğrencilerimizin eğitim almasını sağlamak amacıyla temizlik faaliyetlerini düzenli olarak yürütmektedir. Okullarımızdan bizlere gelen talepler doğrultusunda elimizden gelen tüm imkanlarla bu hizmeti yürütüyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizler Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak 131 personelimizle hem Tuşba’mızın çöplerinin toplanması hem caddelerin yıkanması ve gerekli temizlik çalışmalarının yapılmasının yanı sıra okullarımıza, camilerimize, taziye evleri ve toplu yaşam alanlarında olduğu gibi temizlik alanında da desteklerimizi sunuyoruz. Bu amaçla tüm bu alanlara dış mekan çöp kovası dağıtımı ve montajı devam etmektedir. Özellikle ilçemizde temizlik personeli bulunmayan okullara farklı bir destek sunuyoruz. Şu anda da Akköprü İlköğretim Okulu'nda arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu okulumuz 2016 atık pil toplama yarışında da büyük bir özveri ile birinci oldular. Çok çevreci bir okul, bizler de Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak elimizden gelen tüm gayretle geleceğimiz olan çocuklarımızın temiz, nezih ve sağlıklı bir ortamda başarılı olabilmeleri adına veriyoruz. Bundan sonra da ilçemizdeki tüm okullarımıza, tüm camilerimize, tüm toplu yaşam alanlarına bu desteğimiz devam edecektir. Tüm personellerimiz 365 gün ve 7/24 aralıksız olarak çalışmakta ve ilçemizi daha yaşanılabilir hale getirmek adına çalışmalarını sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan okul temizliklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Akköprü İlk ve Ortaokulu Müdürü M. Tahir Aslan ise; “Okul müdürlüğümüz olarak Tuşba Belediyesi ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Tuşba Belediyesi'nden her zaman sadece temizlik anlamında, kültür ve eğitim alanında da ciddi destekler alıyoruz. Tuşba Belediyesi'nden çok farklı bir belediyecilik anlayışı görüyoruz. Eğitim ve kültür anlamında öğrencilere yaklaşımı ve bizzat öğrencilerle bir araya gelerek gelecek hayatlarındaki rolleri çocuklarımıza sunan, onlara aydınlık yarınlar için örnek olan Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bunların yanında gerek Tuşba ilçemizde gerek Van ilimizde yapılan bilgi yarışmaları yanı sıra okullarımıza verilen her türlü malzemeler ile ilkleri gerçekleştiriyor. Buradan tekrar başta çok değerli Belediye Başkanımız Özgökçe’ye, birim müdürlerine ve belediye personellerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Temizlik hizmetlerinin sürdürüldüğü okul müdürlerinden İnci Kefali İlk ve Ortaokul Müdürü Cafer Uçar ise, “Burada Tuşba Belediyesi’nin yürütmekte olduğu bu güzel çalışmalarından ötürü kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yaptığı hizmetleri halkımız gibi bizlerde gerek sosyal medya olsun gerek birebir gözlemlerimiz ile takip ediyor ve takdir ediyoruz. Bugün burada yaptıkları da örnek çalışmalarından birini teşkil etmektedir. Ben tekrar Sayın Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgkçe’nin şahsında kendisine ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bu temizlik çalışmalarının 365 gün 7/24 devam edeceği ve tüm okullara aynı hizmetin periyodik olarak götürüleceği bilgisini verdi.