Tuşba Belediyesinden 'Beyaz Bayrak Güvenli Gıda Başarı Belgesi' uygulaması

Tuşba Belediyesinden 'Beyaz Bayrak Güvenli Gıda Başarı Belgesi' uygulaması
Van’ın Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün yaptığı denetimler neticesinde temizlik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan iş yerlerine 'Beyaz Bayrak Güvenli Gıda Başarı Belgesi' verildi. 

Tuşba Belediyesi ile Tuşba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; gıda üretimi, tüketimi ve satışının yapıldığı işletmelerde insan sağlığı ve çevre temizliğini olumsuz etkileyen etkenlerin işletmelerle elbirliği içerisinde düzenleyip olumlu bir imaj kazandırması amacıyla 'Beyaz Bayrak Güvenli Gıda Başarı Belgesi' uygulaması başlattı. Bu kasamda Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin belirli kriterlere bağlı kalınarak firmalara yönelik gerçekleştirdiği denetimler kapsamında verilen puanlama ile işletmelerden yüksek not alanlara bu belge verildi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, tüm Tuşbalıların ve Vanlıların temiz ve sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi ve hijyenik ortamlarda tüketilmesi için firmaları periyodik aralıklarla ziyaret ettiklerini söyledi. Beyaz renginin saflığın, temizliğin, iyiliğin, güzelliğin simgesi olduğunu kaydeden Başkan Özgökçe, "Tuşba Belediyesi zabıta ekipleri, belirlenen koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespiti ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla ve önlemlerle bu koşulların karşılanmasını sağlayarak tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır. Kriterleri özenle uygulayan ve sürdürülebilir hale getirerek gıda güvenliğine üst düzey önem veren işletmelerde 'Beyaz Bayrak Güvenli Gıda Başarı Belgesi' verilerek ödüllendirilmektedir" dedi.

Başkan Özgökçe, 'Beyaz Bayrak Güvenli Gıda Başarı Belgesi' projesinin 4 Nisan 2016'dan itibaren imzalanan protokol ile uygulamaya konulduğunu da belirterek, "Amacı teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan gıda iş yerlerini Tuşba Belediyesi adına belgelendirerek ödüllendirmek, halka duyurmak ve böylece sektördeki diğer iş yerlerini de daha iyi koşulları sağlamaya teşvik etmektir. Bilindiği gibi ülkemizdeki gıda denetim sistemi mevzuatta belirlenen koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespiti ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla ve önlemlerle bu koşulların karşılanmasını sağlayarak tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır. İlçemizde faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafe, pastane, yemekhane, kantin gibi toplu tüketim yerleri ile gıda üretim ve satış yerleri proje kapsamındadır. İlçemizde düzenli olarak yapılan denetimlerde belirlenen tüm kriterleri yerine getiren firmalarımıza en yüksek puanı alan yerlere oy birliği ile ödüle layık görüldü. Tuşba ilçe sınırlarında hizmet veren Ceylan Et Lokantası işletmesi yüz üzerinde doksan beş puan alarak beyaz bayrak almaya hak kazandı" diye konuştu.