Tuşba Belediyesi zabıta ekiplerinden Kurban kesim yerleri ve kurbanlık denetimi

Tuşba Belediyesi zabıta ekiplerinden Kurban kesim yerleri ve kurbanlık denetimi
Van merkez Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle ilçede faaliyet gösteren birçok kurban satış ve kesim noktasını mercek altına aldı.
Tuşba Belediyesi Zabıta ekipleri, Tuşbalıların Kurban bayramını huzurlu ve sağlıklı bir şekilde idrak edebilmeleri için ilçe genelinde kurban satışı yapan ve aynı zamanda kesim yeri de olan yerleri tek tek denetledi. Kurban bayramı nedeniyle ilçede faaliyet gösteren kurban satış ve kesim yerleri Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri ve veteriner hekim ile birlikte çevre ve halk sağlığını korumak için titiz bir çalışma sergiledi. Yapılan denetimlerde, satış yerlerinde bulunan kurbanlık hayvanların sağlık raporu, küpe ve pasaportlarını kontrol eden zabıta müdürlüğü denetim ekipleri, kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereği kesim yerlerinde yapılması gereken düzenlemeler hakkında yer sahiplerine de bilgi verdi. Zabıta Müdürü Osman Sevinç, Kurban bayramı süresince kadar kurban satış ve kesim yerlerini mercek altında tutacaklarını ifade etti. Kurban bayramının dört günü boyunca denetimlerin süreceğini belirten Zabıta Müdürü Osman Sevinç; “Son hafta yaptığımız denetimlerde kurban kesim yerlerinden uygun şartları yerine getirmeyenlere izin vermeyeceğiz” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Halk ve çevre sağlığı hususundaki hassasiyeti çerçevesinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması için her Kurban bayramı öncesi ve bayram süresince kurban satış ve kesim yerleriyle ilgili tedbirlerin alınması ve hijyenik ortamların sağlanması ve çevre sağlığı konusunda ciddi tedbirlerin alınması ve kurbanlıkların kurban şartlarına haiz olması ve süre zarfında hayvanların ciddi bir şekilde denetlenmesi hedeflenmektedir. Ekiplerimiz, bu son günlerde yapacakları sıkı denetimler ile kurban kesimi için uygun şartlar taşımayan kesim yerlerine izin vermeyeceklerdir. Vatandaşların Kurban bayramını huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için zabıta müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz bayram boyunca görevlerinin başında olacaktır” dedi.

Bu denetimleri halkın sağlığı için yoğun bir şekilde yapmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Özgökçe, “Bildiğiniz gibi kurban satış ve kesim alanlarının hijyen koşullarına elverişli olması çok büyük bir önem arz etmektedir. Halkımızı temiz ve elverişli ortam ile gerekli koşul ve ekipmanlar doğrultusunda belirlenen yerlere yönlendirmekteyiz. Bunun için zabıta ekiplerimiz aralıksız çalışmakta ayrıca zabıta müdürlüğümüzün denetim ekipleri ile birlikte veteriner hekimimiz de bu denetimlerde bulunaraksatılan hayvanların kurbanlık için uygun olma ve sağlık durumunu kontrol etmektedir. Bu işlemleri yaparken belirli bir düzen içinde yapılacak olan kurban satış ve kesim yerlerine halkımızı doğru yönlendirmek zorundayız” şeklinde konuştu.