Tuşba belediye meclisinden darbe girişimine kınama

Tuşba belediye meclisinden darbe girişimine kınama
Van merkez Tuşba Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı öncesi milli mücadeleye ve demokrasimize yapılan darbe girişimini kınadı.
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin başkanlığında olağanüstü toplanan Tuşba Belediye Meclisi, milli mücadeleye yapılan darbe girişimini kınadı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyelerinin katılımları ile Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit eden, milli mücadeleye ve demokrasiye yapılan darbe girişimi lanetlenerek kınandı. Temmuz ayında gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda bağımsızlık ve özgürlük anlamında dünyaya örnek Türkiye’de gerçekleştirilen darbe girişimi üzerine öncelikle Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ardından, AK Parti ve DBP'li Meclis üyeleri, partileri adına parti sözcüleri tarafından birer kınama açıklaması yapıldı.

Tuşba meclisinde 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi üzerine açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Memleketimiz gerçekten çok ciddi badireler atlattı. Yıllardır dini istismar ederek halkın ve kurumlarda çalışanlar arasına kin, fitne, fesat ve husumet tohumlarını ekenler sonunda gazi meclisimizde milletvekilleri olduğu halde saldırmış, elleri bayraklı sivil halka ve Türkiye’nin ve dünyanın lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırması ne kadar büyük bir ihanet içinde olduklarının göstergesidir. Darbe girişimi esnasında şehit olan 246 şehidimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize Rabbimde acil şifalar diliyorum. Allah milletimize zeval vermesin, Allah milletimizi, ülkemizi ve bütün insanlığı her türlü kötülükten muhafaza etsin. Türkiye hakikaten üzerinde oynanan bu oyunları badireleri atlatacaktır; çünkü kadirşinas halk başta Van olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara ile 81 vilayetinde meydanlarda sivil olarak bir direniş gösterdi. Bu zalimce gerçekleştirilen darbe girişiminde bulunan ve bunlara yardım ve yataklık yapanların için hukuksal süreç hızlandırılmış, herkes hak edilen cezaları en yakın zamanda verilecektir” dedi.

AK Parti grup sözcüsü Mehmet Utku: “Ülkemiz 15 Temmuz'da çok vahim bir olay vuku bulmuştur. Temennimiz ve arzumuz bir daha böyle bir olayın vuku bulmamasıdır. Darbeler ülkeyi yıllarca geriye götüren halkın iradesinin yok sayılıp gayri meşru eylemlerden oluşmuş bulunmaktadır. Bu olaya karşı meclisimizde saldırıların hedefi olmuştur. Bu tüm Türkiye halkının iradesini yok saymıştır. Bu bağlamda basın bildirisinde bulunan tüm siyasi partileri bizler AK Parti grubu olarak hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Milletimize, ülkemize ve meclisimize yapılan bu saldırıları esefle, şiddetle kınıyor bu görüntülerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi gurup sözcüsü M. Fehim Oflasi se; “Biz DBP grubu olarak 15 Temmuz itibariyle seçilmiş halk insanına yapılan bu hain saldırıları esefle kınıyoruz. Bir şeyin yasal olması onun hak olduğu anlamına gelmez. Bu saldırılar TBMM’yi milletin meclisini bombaladığı için tüm iradeye saldırı yapılmıştır. Bizler halkın iradesi esastır diyoruz. Bu yapılan hain darbeci girişimleri esefle ve şiddetle kınıyoruz” açıklamalarında bulundu.
Yapılan açıklamaların ardından olağanüstü toplanan meclis toplantısı son buldu.