Özgökçe’nin 29 Ekim Cumhuriyet bayramı mesajı

Özgökçe’nin 29 Ekim Cumhuriyet bayramı mesajı
Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Özgökçe yayımladığı mesajında; bugün, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının milletimize armağan ettiği Cumhuriyetin 94. yılını coşku, mutluluk ve umutla kutladıklarını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 hedefine varmak için yerel yönetimler olarak yönettikleri ilçenin daha yaşanır hale getirilmesi ve ilçe halkının, huzur, sağlık, emniyet ve mutluluğunu ön planda tutarak sorumluluklarını yerine getirmek için her türlü çabayı gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini söyleyen Başkan Özgökçe, “Türkiye’nin aydınlık geleceği için, yüzde 63 genç bir nüfusa sahip olan Tuşbalıların ve yaş ortalamasının 20 olduğu tüm Vanlıların yarınların sorumluluğunu taşıyan ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde, liyakatli, sadakatli, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar yetiştirmemiz gerekmektedir. Hepimiz bu aziz ve müstesna cennet vatan için bütün benliğimizle insanlık ve daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz” dedi.

Başkan Özgökçe, “15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ mensubu hainlerin uçaklarına, tanklarına, helikopterlerine ve silahlarına göğsünü siper ederek, hürriyetine, milli iradesine, ezanına, hükümetine, devletine ve bayrağına sahip çıkan kadirşinas ve vefalı halkımızın Cumhuriyetine ne kadar bağlı ve sadık olduğunun en önemli göstergesidir. 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya aynı zamanda yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edildiğini göstermiştir. Tüm terör örgütleri ve onları kullananlar gördüler ki Türkiye üzerinde oynan tüm oyunlar beyhudedir. Dünya lideri olma adayı olan Türkiye’yi hiçbir şekilde engelleyemeyeceklerdir” şeklinde konuştu.

Gerek küresel ve gerekse de bölgesel tüm iç dış tehditler ve oynanan oyunlara karşı her kesimin hüşyar olması gerekmektiğini belirten Başkan Özgökçe, “Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aydınlık geleceğimiz ve büyük Türkiye için çaba sarf etmeyi kendisine şiar edinmiş milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden tebrik ederiz” ifadelerini kullandı.