Özgökçe, hacıları güllerle karşıladı

Özgökçe, hacıları güllerle karşıladı
Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, kutsal topraklara giderek Hac farizalarını yerine getirdikten sonra dönen hacıları güllerle karşıladı. 

Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce organize edilen program kapsamında, kutsal topraklarda Hac vazifelerini yerine getiren hacıları Van Ferit Melen Havaalanında karşılayan Başkan Özgökçe, kendilerine gül vererek lokum ikramında bulundu. Yaklaşık 1 ay önce kutsal toprakları ziyaret eden ve sevdiklerine tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşayan hacılarla sohbet eden Başkan Özgökçe, “Cenab-ı Rabbi'l-âlemin cümlenizin haccını makbul eylesin. Rabbimizin namütenahi rahmetinden umudumuz odur ki; haclarınızı mebrûr, sa'yinizi meşkûr, zünûnuzu mağfûr, hâlinizi merhûm, ticaretlerinizi de "ticareten len tebûr" sırrana mazhar buyursun. Üzerinizdeki nimetini tamamlasın, âfiyetinizi daim eylesin, ömrünüzü faydalı kılsın, rızkınızı geniş eylesin ve hüsn-i hâtimeyle, iman-ı kâmil üzere irtihaller nasip ve müyesser kılsın” dedi.

Konuşmalarında Cenabı Allah’ın herkese hacı olmayı nasip etmesini dileyen Başkan Özgökçe, “Sizler çok bahtiyarsınız. Umarız ki üzerinde durursunuz. Hac’dan döndükten sonra hacıların en çok özen göstermeleri gereken hususlardan biri, yanlış anlaşılmaya sebep olacak tavır ve hareketlerden uzak durmalarıdır. Çünkü olumsuz tutum ve davranışların, hacının çevresinde daha çok dikkat çekeceğini ve İslâm’ın aleyhinde propaganda malzemesi olarak kullanılacağını göz önüne alarak hacılar; kesinlikle doğruluktan, dürüstlükten taviz vermemeli, her daim hakkı, hukuku gözetmelidir. Aslında her Müslümanın hatta her insanın görevi olmakla birlikte özellikle hacılar, İslâm’ın güzelliğini yaşantısıyla fiilî olarak göstermelidir. Kesinlikle doğruluktan, dürüstlükten, adaletten taviz vermemeli, İslâm’a uygun olmayan tavır ve davranışlardan son derece sakınmalıdır. Yalan, haksızlık, ihanet, emanete hıyanet, bencillik, ahde vefasızlık, aldatma, kandırma, eksik ölçme ve tartma gibi gayrı ahlâkî tutum ve davranışlardan daima uzak durmalıdır. Rabbim herkese o mübarek beldeleri ziyaret ederek, o maneviyatı yaşamayı ve sonrasında üzerinde durmayı nasip etsin. Bugün hacılarımızın heyecanları, mutlulukları gözlerinden okunuyor. Hacılarımızın hayır dualarını aldık, mutluluklarını aileleriyle paylaştık. Gecenin geç saatlerinde havaalanında hazır bulunarak bu güzel organizasyonu düzenleyen Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze, belediye çalışanlarımıza ve meclis üyelerine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.