Okumak istiyorum" Mesajıyla hayatı değişti

Okumak istiyorum" Mesajıyla hayatı değişti
Van'ın Tuşba ilçesinde yaşayan Zehra Yücetaş, kız çocuklarının okula kazandırılması çalışmasında saha uzmanlığı görevini yürüten Abdurrahman Yamaç'a gönderdiği mesaj sayesinde eğitimine yeniden başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde 15 ilde yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Projesi" (KEP II) kapsamında Van'da yapılan alan tarama çalışmaları devam ediyor.

Alan taramalarında, sosyal, ekonomik ve ailevi nedenlerden dolayı okula gidemeyen kız çocukları, ailelerini ziyaret eden ekiplerin üstün gayreti sonucu tekrar okula gitmenin mutluluğunu yaşıyor.



Son olarak Van'ın Tuşba ilçesinde 8. sınıfı bitirdikten sonra okula devam edemediği belirlenen Zehra Yücetaş'ın evine giden ekipler, kız çocuğunun ekonomik nedenlerle okula gönderilmediğini öğrendi.

Rehber öğretmen Elif Bağtur'un telefon numarasını alan Yücetaş, olumsuz geçen görüşmenin ardından öğretmenini arayarak okula gitmek istediğini iletti.

"MESAJI GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDIM"

Bağtur tarafından projede saha uzmanlığı görevini yürüten Abdurrahman Yamaç'a yönlendirilen Zehra, cep telefonuna okuma isteğiyle ilgili gönderdiği duygu dolu mesajla ekibin kendisine yoğunlaşmasını sağladı.

Tuşba Kaymakamlığı ile Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi idaresinin destekleriyle ihtiyaçları karşılanan Zehra, yaklaşık iki aylık aranın ardından tekrar okula gitmenin mutluluğunu yaşadı.



Yamaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesajı aldığı anda duygulandığını söyledi.

Ev ziyareti sırasında Zehra'nın okuma hevesini gördüklerini aktaran Yamaç, "Ziyaretten birkaç gün sonra Zehra bana bir mesaj yazdı. Ben mesajı görünce çok etkilendim ve durumu diğer hocalarımızla paylaştım. Mesajla birlikte sevinci, üzüntüyü, umudu ve birçok şeyi bir anda hissettim. Arkadaşlarımız da çok etkilenmişti. Hemen harekete geçtik ve kızımızı okula kazandırdık." dedi.

SINIFINDA ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Sahada alan taraması yapan ekibin gayreti sayesinde tekrar okula dönmenin mutluluğunu yaşayan Yücetaş, Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıftaki arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı.

Alan taraması yapan görevlilerin ziyaretinin ardından çok heyecanlandığını belirten Yücetaş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ev ziyaretinin ardından bir kaç hafta araya girince ve haber gelmeyince ben Elif hocamı sürekli aramaya başladım. Hocalarım benim ne kadar istekli olduğu gördüler. Elif hocam da mesaj atmamı tavsiye etti. Mesajı attım ve onlar sayesinde okula gidiyorum. Ben öğretmen olmak, çocuklara güzel şeyler öğretmek, kendimi geliştirmek, ayaklarımın üstünde durmak, annem ve babama destek olmak istiyorum."

Zehra'nın okula kazandırılması sürecinde görev alan ve okuldaki ilk gününde yalnız bırakmayan öğretmenlerden Gülseren Ayyürek de bir kız çocuğunu daha okula kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.