Kurallara uyan esnafa "beyaz bayrak"

Kurallara uyan esnafa "beyaz bayrak"
VAN'ın merkez Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün yaptığı denetimler neticesinde temizlik ve hijyen yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan işyerlerine 'Beyaz bayrak güvenli gıda başarı belgesi' verildi.

Tuşba Belediyesi ile Tuşba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda üretimi, tüketimi ve satışının yapıldığı işletmelerde insan sağlığı ve çevre temizliğini olumsuz etkileyen etkenlerin işletmeler ile el birliği içerisinde düzenleyip olumlu bir imaj kazandırması amacıyla 'Beyaz bayrak güvenli gıda başarı belgesi' uygulaması başlattı. Bu kasamda Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, belirli kriterlere bağlı kalınarak firmalara yönelik gerçekleştirdiği denetimler kapsamında verilen puanlama ile işletmelerden yüksek not alanlara bu belge verildi.



Tuşba Belediye Başkanı AK Partili Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, tüm Tuşbalıların ve Vanlıların temiz ve sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi ve hijyenik ortamlarda tüketilmesi için firmaların periyodik aralıklarla ziyaret ettiklerini söyledi. Beyaz renginin saflığın, temizliğin, iyiliğin, güzelliğin simgesi olduğunu kaydeden Başkan Özgökçe, "Tuşba Belediyesi Zabıta ekipleri, belirlenen koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespiti ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla ve önlemlerle bu koşulların karşılanmasını sağlayarak tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır. Kriterleri özenle uygulayan ve sürdürülebilir hale getirerek gıda güvenliğine üst düzey önem veren işletmeler de 'Beyaz bayrak güvenli gıda başarı belgesi' verilerek ödüllendirilmektedir" dedi.