Kaymakamdan 103 yaşındaki Rahime nineye "Kadınlar Günü" ziyareti

Kaymakamdan 103 yaşındaki Rahime nineye "Kadınlar Günü" ziyareti
Van'ın Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, 103 yaşındaki Rahime Sayıner'i ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kaymakam Uçar, ilçeye bağlı Altıntepe Mahallesi'nde hayırsever bir vatandaşın bakımını üstlendiği Rahime ve 110 yaşındaki eşi Hüseyin Sayıner çiftini ziyaret etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Rahime nineye gül buketi veren Uçar, çifte evde sağlık hizmeti için girişim başlatılması talimatı verdi.

Çocukları olmayan çiftle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Uçar, beraberindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarından çiftle ilgili bilgi aldı.

Rahime ninenin manevi kızı gibi

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlar için önemli olan bir günde Rahime nineyi de ziyaret etmek istediğini söyledi. İlin tek kadın kaymakamı olmanın da verdiği sorumlulukla kadınlar için üç farklı etkinlik tertiplediklerini anlatan Uçar, şöyle konuştu:

"Rahime teyzemiz de ilçemizin gülü. İlçemizde yaşadıklarını ilk duyduğumuzda ziyaretlerine gelmiştik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdaki arkadaşlarımızla birlikte ihtiyaçlarını karşılamıştık. Onları tanıdıktan sonra sık sık hoş sohbetlerine katılıyor, onların dualarını alıyoruz. Bugün de çiçeğimizi aldık ve Rahime teyzemizi kutlamaya geldik."

Rahime nine ise Kaymakam Uçar'ı çok sevdiğini ve hiç unutmadığını dile getirerek, "Sürekli aklımda, dualarımda. Allah da onun sevgisini, muhabbetini bizden ayırmasın. O kaymakam değil, benim kızım gibi. Hatta on kızdan daha fazla evladım gibi. Allah onun da Recep Tayyip Erdoğan'ın da yardımcısı olsun. Benim Cumhurbaşkanımıza çok selamımı götürün. Söyleyin, 'Rahime nine seni çok seviyor.' Ben onu evladımdan fazla seviyorum." diye konuştu.

Yaşlı çiftin hayır dualarını alan Uçar, buradan ilçedeki kadınlar için kentteki bir otelde düzenlenen eğlence programına katıldı.

Uçar, buradaki kadınlara çiçekler vererek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.