HDP Tuşba’da yeni yönetimini belirledi

HDP Tuşba’da yeni yönetimini belirledi
HDP Tuşba İlçe Örgütü gerçekleştirdiği 2. Olağan Kongresi ile yeni yönetimini belirledi.

Kongrede konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan,  Van’da sadece son 10 günde 118 HDP ve DBP yöneticisinin gözaltına alınmasını kınadı. Bir düğün salonunda düzenlenen HDP Tuşba 2. Olağan Kongresine HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkan Vekili Çetin Ergin, DBP PM Üyesi Sayın İpekten, Cahit Bozbay, Edremit Belediye eski Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin, İpekyolu Belediye eski Eş Başkanı Beritan Tayan, HDP eski Milletvekili Remzi Özgökçe katıldı.

HDP Tuşba İlçe Kongresi Divan seçiminin  ardından Mali ve faaliyet raporları okundu. Kongrede kısa bir konuşma yapan HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, Van’da sadece son 10 günde 118 HDP ve DBP Yöneticisinin gözaltına alındığına dikkat çekti. Orhan, partilerine yönelik her türlü saldırıyı kınadığını da sözlerine ekledi.

Kongrede son olarak seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Beritan Aslan ve Mehmet Salih Cidan İlçe Eş Başkanlığına getirilirken,  Yönetim Kuruluna ise Emin İleri, Arif Koparan, Eylem Altunlu, Bedirhan Karayer, Abdurrahman Kızıltaş, Adişah Taş, Şaban Şahin, Hayrettin Bağ, Metin Gök, Abdurrahman Olgun, Ramazan Ertunç, Mecit Akkuş ve Fahrettin Atabay seçildi.