Başkan Özgökçe'den ‘Kadınlar Günü’ mesajı

Başkan Özgökçe'den ‘Kadınlar Günü’ mesajı
Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile, gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyoruz” dedi. 

Başkan Özgökçe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadın gücünün medeniyetin göstergesi olduğunu belirten Başkan Özgökçe, Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayakların altındadır' hadisine mazhar olan, yaşamımızın her anında yanımızda yer edinen, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan kadınlara, İslam dininin en büyük değeri verdiğini ve onun namuslu, temiz, vakarlı, haysiyetli ve şerefli bir tarzda yaşamasını sağladığını belirtti. Başkan Özgökçe, “İslam nazarında kadın; şefkat, merhamet, hürmet duyulması ve nezaket gösterilmesi gereken asil ve nezih bir varlıktır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), kadınların narin, nazik ve kibar olduklarına işaretle, onların hiç kırılmaması ve incitilmemesi gerektiğini tavsiye etmişlerdir” dedi. 
Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesinin 2014 yılında kurulduğunu hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Cumhurbaşkanımızın her defasında vurguladığı gibi bizler halkımıza hizmetkâr olmak, vefalı ve kadirşinas vatandaşlarımızın hayat standartlarını en iyi hale getirebilmek için, yıllardır kadınlarımızın çekmiş olduğu bu sıkıntıları ortadan kaldırabilmek adına 4 yılda yaptığımız hizmetler tam 40 yılda yapılabilecek hizmetlerdir. Anlımızın akıyla ak belediyeciliğin ak hizmetlerinin en iyisini sizlere gösterebilmek ve sizlere hizmetkar olabilmek için bu yola çıktık. Bu süreç içerisinde belediyecilik anlamında bizlere rehber olan, bizlere yol gösteren başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu ak belediyeciliği bizlerde Van’da, muhabbet şehri Tuşba’da göstermeye çalışıyoruz. Tabi biliyorsunuz bizler göreve ilk geldiğimizde her taraf çamur, her taraf çukur, her taraf çöp ve hepiniz biliyorsunuz ki her taraf hayat standartları bakımından batıyla kıyaslandığında gerçekten fersah fersah gerideydik. Ancak Rabbimize yüz binlerce hamd olsun Tuşba Belediyesiyle başta yollarımızı Türkiye standartlarına ve parklarımızı sizlere yakışır hale getirdik. Tabi biz bunları yaparken, bunlardan en önemlisi kültürel ve sosyal belediyecilik anlamında çok değerli yazarlarımızı, sanatçılarımızı, müzisyenlerimizi ve şairlerimizi Tuşba’da sizlerle buluşturmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler Van’a birilerini davet ettiğimizde, buraya gelecek yazarımız sizin duygularınızı yaşayan, sizlere uygun bir şekilde inançlarımız başta olmak üzere ters düşmeyecek ve bunları en iyi şekilde rol model olan yazarlarımızı, sanatçılarımızı sizlerle buluşturuyoruz” diye konuştu. 

İnsanlık tarihindeki nice örnekleri gibi, ülkemizin kadınlarının da tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldıklarını dile getiren Başkan Özgökçe, kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman kadınların, geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bıraktıklarını ifade etti. Yerel yöneticiler olarak, kadının siyasal haklarını kullanmalarının önündeki engelleri kaldırmanın gayreti ve çabası içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Özgökçe, kadınların yerel yönetimlerde temsilinin, yerel hizmetlerin kalitesi üzerinde etkisi olacağını düşündüklerini anlattı. İnsan hakları temelinde bakıldığında, toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınların siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payın istenilen düzeyde olmadığını söyleyen Başkan Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Kadınların yerel yönetimdeki varlığı, yerel yönetimlerce sunulan hizmetleri ve uygulanan politikaları değiştirecek ve kadın sorunlarına duyarlı bir bakış açısı getirecektir. Kadın hakları meselesi, insana değer veren herkesin meselesidir. Son 16 yılda AK Parti hükümetleri ve özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen reformlarla kadınlarımızın çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirdik. Nitekim 2002 ile günümüz rakamları kadın hakları konusunda ülkemizde yaşanan iyileşmeyi açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması, kadına yönelik şiddetin, kadın emeği istismarının, ayrımcılığın son bulduğu, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar sevgi ve saygılarımızı sunarız.”