AFAD’dan muhtaç ailelere Ramazan yardımı

AFAD’dan muhtaç ailelere Ramazan yardımı
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen 200 adet Ramazan kolisi, ihtiyaç sahibi ailelerle Suriyelilere dağıtıldı.

Merkez Tuşba ilçesi başta olmak üzere İpekyolu ve Edremit ilçelerinde bulunan Suriyeli mülteciler ile ihtiyaç sahibi ailelere AFAD tarafından Ramazan yardım kolisi ulaştırıldı. Tuşba Kaymakamı Meral Uçar’ın da katılımıyla gerçekleşen programda açıklamalarda bulunan AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ilimizdeki muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere gönderilen 200 Ramazan kolisini bugün Tuşba Kaymakamız ile birlikte muhtaç ailelerimize birinci elden ulaştırdık. İlimizde çok sayıda Suriyeli mülteci aile bulunmaktadır. Bu ailelerimize daha fazla ağırlık verdik. Bunların yanı sıra kentimizde de yardıma muhtaç olan ailelerimize de Ramazan kolilerimizi ulaştırdık. Bu mübarek ayda, bu hayra vesile olan başkanlık yetkililerimize ve bizlerle birlikte bu hayra ortak olan Kaymakam Meral Uçar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtaç ailelere Ramazan kolilerini tek tek ulaştıran ve kendileriyle hatıra fotoğrafı çeken Kaymakam Meral Uçar ve AFAD İl Müdürü Osman Uçar, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.