Stres mi attırıyor,strese mi sokuyor?

Stres mi attırıyor,strese mi sokuyor?
Henüz hiç kimse tam anlamıyla ne işe yaradığını anlamadı. Fakat şüphesiz son zamanların en çok satan yeni icadı; '' Stres çarkı''.

 

Renk renk, çeşit çeşit stres çarkları önceleri çocuklar için eğlence aracı olduysa da kısa zaman içinde 7'den 70'e herkesin elinde!Peki, nedir bu stres çarklarını bu kadar popüler yapan?

Bir anda piyasada yok satan bu oyuncak, kişilere 'stres attırma' vaadinde bulunuyor. Bir merkezi sistem etrafında eşit ağırlıkta yerleştirilen metaller,çarkın çevirdiğiniz yönde ve sürekli dönmesini sağlıyor.

Bir anda piyasada patlamasıyla dikkat çeken stres çarkı için , tabi ki olumsuz eleştiriler de mevcut. Bunlardan ilki ve en çok dikkat çekeni, bu çarkın stres attırmaktan çok stres yarattığı yönünde yoğunlaşıyor.

Öyle ki , çarkı kullanmaya başladığınız ilk andan itibaren elinizden düşüremiyorsunuz. Adeta bağımlısı olduğunuz bu oyuncağın sürekli ve tek düze hareketlerini izlemek göz ve kulak kombinasyonunu rahatsız ederek vücutta bazı olumsuzluklar yaratmaya başlıyor.

Bu rahatsızlıklardan en sık rastlananı göz rahatsızlıkları. Sürekli takip halinde olan gözlerde kuruma,kaşınma ve batma hissi oluşuyor. Çok uzun saatler oynadığınız zaman,çarkın dönüş hareketinde çıkarttığı sesler kulakta rahatsızlık hissi yaratarak baş ağrısına da neden oluyor.

Olumlu ve olumsuz yorumların neredeyse yarı yarıya olduğu stres çarkını almak ise,ne işe yaradığını anlamaktan çok daha kolay.

Seyyar satıcıların hemen hepsinde bulunduğu gibi, tüm oyuncuklarda da mevcut olan stres çarkı hakkında uzmanların yapacağı ilk açıklama en çok merak edilen konular arasında...