SEO Uzmanı Hakkında Temel Bilgiler

SEO Uzmanı Hakkında Temel Bilgiler
Teknolojinin ilerlemesine istinaden yeni yeni kavramlar hayatımıza girmeye başladı. Özellikle internetin yaşamımıza girmesi adeta ufkumuzu açtı ve daha önce duymadığımız kelimeleri, sözcükleri sıkça duymaya başladık.

İşte bunlardan bir tanesi SEO ifadesi. SEO sözcüğü İngilizce 3 kelimenin biraraya gelmesinden oluşuyor ve Türk diline çevrildiğinde arama motoru opimizasyonu anlamına geliyor. Konuyu biraz daha açmak gerekir ise Google, Yandex, Bing. Msn gibi arama motorlarında web sitelerinin üst sıralarda çıkması için yapılan işlemler olarak da adlandırılabilir. 

Bu kavram beraberinde bir meslek kolunu karşımıza çıkardı ve bizler  gibi bir kavramı sıkça duymaya başladık biz de bu yazıda bu konuya ana hatları ile bakmaya çalışacağız 

SEO Uzmanı Kimdir?

 en basit ifade ile arama motoru optimizasyonu yapan kişilere verilen isimdir. Bu insanlar SEO konusunda gerekli bilgi, birikime sahip olan kişilerdir.

Firmanın arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını, satışlarını artmasını, rakip analizlerini yapan, web sayfasını aktif hale getiren ilgili anahtar kelimeleri belirleyen ve gerekir ise siteyi yenide yapılandıran kişilerdir.

SEO Uzmanı İle Çalışmanın Önemi

 ile daha doğrusu sizin için aşağıda belirtilen bir SEO uzmanından alınacak olan destek şirketinizin rakiplerinize karşı açık ara öne geçmesini sağlar. Bunun yanında firmanız için son derece önemli olan web sitesinin üst sıralarda çıkmasını ve hizmet devam ettiği sürece hep aynı sıralarda kalmasını sağlar.

Rakip şirket analizleri de bu hizmet dahilinde yapıldığından firmanın kendi zayıf ve güçlü yanlarını görmesini, ona göre önlemler almasını ve mevcut stratejilerini yeniden gözden geçirmesini, kısa ve uzun vadeli hedeflerini nasıl belirleyeceğini ortaya koyar. 

Yine iyi bir SEO hizmeti firmanın imajını güçlendirir ki bu da rakiplerine karşı firmanın açık bir biçimde öne geçmesini sağlar. 

SEO Uzmanı Seçerken Bilinmesi Gerekenler

SEO uzmanı ile çalışmaya karar verenlerin bir SEO uzmanında araması gereken asgari özellikler şunlardır:

  • Öncelikle SEO hizmeti herkesin kulaktan dolma bilgiler ile yapabileceği bir olgu olmadığından kişinin başka alanlarda eğitimi ne olursa olsun bu alanda eğitim aldığından kesin kes emin olunmalıdır. Mühendislik tabanlı SEO uzmanları ile çalışmak her zaman avantajdır
  • Sizin çalışacak olan uzmanın mutlaka benzer alanda çalıştığından emin olunması gerekir. Benzer alanda çalışan bir uzman konuya hakim olduğundan çok daha verimli çalışacaktır.
  • Baştan çalışılacak olan kişi ile bir sözleşme yapılmalı ve bilgi güvenliği konusunda, bilgilerinin başkalarıyla paylaşılmaması konusunda gerekli önlemler alınmalıdır.
  • Yaş olayına takılmadan ve ön yargılara kapılmadan, genç yaşlı ayırımı yapmadan sizin istediğiniz çalışmaları olması gereken zaman diliminde yapabilecek olan kişiler tercih edilmelidir. 
  • Elbette fiyat konusunda gerekli ön araştırmalar yapılmalı ve hangi kapsamda SEO danışmanlığı yapacağı öğrenilmelidir.