SEO Analiz Nasıl Yapılmalıdır?

SEO Analiz Nasıl Yapılmalıdır?
SEO Analiz konusu asla küçümsenecek bir konu değildir. Birçok web iste sahibi SEO yapmayı önemsenecek bir durum olarak görmemektedir.

 konusu asla küçümsenecek bir konu değildir. Birçok web iste sahibi SEO yapmayı önemsenecek bir durum olarak görmemektedir. Ama ziyaretçilerinin çok fazla miktarının arama motorlarından geldiğini unutmaktadırlar. Eğer arama motorlarından sitemizi ziyarete gelen kişilerin sayısını önemsiyorsak sitemizde SEO analiz yapmak veya yaptırmak zorundayız. Çünkü artık çoğu insan web site ismini tarayıcıya yazmaktansa çeşitli arama motorlarına yazarak onlar vasıtasıyla siteleri ziyaret ediyorlar.
 
SEO Analiz Kimler Yapabilir?
 
 
Sitemizde  yapmaya karar verdik. Peki, bu işi yapmakta biz yeterli miyiz? Bunun için muhakkak bu konuda kendini yetiştirmiş kişilerden yardım almakta fayda var. İster kendimiz yapalım ister başkasından yardım alalım bu işi yapmak zorundayız.
 
SEO Analiz Bir İş Sektörü müdür?
 
Bunun cevabı apaçık evet olacaktır. Henüz bir eğitim kurumunda bölüm olmasa da hatta herhangi bir ders bile okutulmasa da  ile birlikte SEO konusu web siteleri için hiç de küçümsenecek bir şey değildir. Bu iş için çok fazla ödenek isteyen şirketler olduğu gibi bu işi sadece ek iş olarak yapan insanlar da yok değildir. Sitemizin beklentileri ve ihtiyacına göre gerek bu ek iş olarak yapan ve şirketlere göre daha az ücret talep eden insanlardan gerekse de profesyonel hizmet konusunda şirketlere başvurabiliriz.
 
SEO Analiz Yapılma Basamakları Nelerdir?
 
Bu başlıkta SEO konusuna siteye dışardan destek veren bir SEO uzmanı olarak bakacağız. Öncelikli olarak yapmamız gereken siteyi incelemek ve On Page Seo ile uyumluluğuna SEO analiz yapmak olacaktır. Ardından sitemizin Off Page SEO çalışmaları mevcut ise onların uygunluk ve performans durumlarına bakmamız gereklidir. Sitelerin talep ettiği anahtar kelimelerin aranma rakamlarını ve rakiplerin durumunu inceleriz. Arama sonuçlarında çıkan sitelerin vaziyeti, baclink durumları ve On Page çalışmaları ele alınır. Analiz edilir. Rakip sitelerin aranma sonuçlarında ne şekilde göründükleri incelenir. Bunun yanı sıra rakip sitelerin ve SEO yapılacak sitenin Alexa , Pagerank ve Trustrank değerleri hakkında detaylı bir çalışma yapılması gereklidir. Rakip sitelerde yer alan makalelerin analizleri yapılarak özgün ve çalıntı makale kullanan siteler ayrıştırılmalıdır. Bizim için önemli olan çalıntı değil özgün içerik barındıran siteler olacaktır. Son olarak da On Page SEO kriterlerine uyumluluğu test edilerek bu çalışmalara son verilmelidir. Bunlar gibi birçok detay SEO konusunda çok önemli yere sahiptir. SEO sayesinde sitelerimizi gelecekte iyi yerlere taşıyarak güzel işler başarabiliriz. Bunun için de profesyonel yardım almaktan asla çekinmeyin.