N11 Hangi Oranda Komisyon Alıyor

N11 Hangi Oranda Komisyon Alıyor
N11, Amazon, Gitti Gidiyor vb. online ticaret platformları hemen her gün, milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. Peki online ticaret platformları yapılan satışlardan ne oradan komisyon alıyor?

E-Ticaretin gelişmesi ile birlikte, birçok online ticaret platformu da hayatımıza hızlı bir şekilde girdi. N11, Amazon, Gitti Gidiyor vb. online ticaret platformları hemen her gün, milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. Geleneksel pazarların yerini hızlı ve keskin bir şekilde alan e-ticaret platformları, bu platforma üzerinden işlem yapan hem satıcılar için hem de alıcılar için birçok avantajı bünyesinde barındırıyor.

E-ticaret platformlarında satış yapmak ve bu şekilde daha büyük müşteri kitlelerine ulaşmak için atmanı gereken ilk adım bu konuda detaylı bir araştırma yapmak. Hangi ürünler ne oranda talep ediliyor? Online ticaret platformları yapılan satışlardan ne oradan komisyon alıyor? Gibi bilgiler yapacağınız faaliyetlerdeki karlılık oranlarınızı direkt olarak etkileyecektir. Bu yazımızda sizlere n11 sitesinde yapacağını satışlar üzerinden oluşacak kesintiler hakkında bilgi vermek istiyoruz.

N11 KOMİSYON ORANLARI NEDİR?

N11 sitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve online olarak satış yapan kullanıcılardan, satış yapmış oldukları kategorilere göre değişen komisyon oranları alır. Geleneksel pazarlarda bunu, iş yerine ödediğiniz kira bedeli gibi de değerlendirebilirsiniz. Yani bu, faaliyetin doğasından olan bir gider kalemidir. İşin güzel tarafı ise, bu komisyon oranları geleneksel pazarlardaki maliyetlere göre çok daha uygun ve cazip rakamlardır.

  • Elektronik; Elektronik kategorisinde yapılan sayışlar üzerinden alınan komisyon oranları %8 ile %10 arasında değişiyor. Toptan satışlarda uygulanan komisyon oranı ise %5
  • Anne&Bebek; En çok tercih edilen kategorilerin ilk sıralarında yer alan Anne&Bebek kategorisinde yapılacak satışlar için uygulanan komisyon oranları %14 ile %20 arasından değişen oranlar. Yine bu kategoride yapacağını toptan satışlarınız için yapılacak olan kesinti oranı %15 olarak belirlenmiş durumda.
  • Kozmetik&Kişisel Bakım; En çok tercih edilen ürünlerin bulunduğu bu kategori de %14 ile %15 arasında değilen komisyon oranları uygulanmakta. İşlem hacminin son derece yüksek olduğu bu kategoriler de yapılacak satışlar ile müşteri sayısını ve karlılığı kolay bir şekilde arttırmak işten değil..
  • Kitap, Müzik, Film & Oyun; Son yıllarda talebin hızlı bir şekilde artış gösterdiği kategoriler arasında. Bu  kategoride yapılacak olan satışlardan alınan komisyon oranları %10 ile %15 arasında değişiyor.
  • Ev&Yaşam; Günlük hayatın hemen her alanına hitap edilen Ev&Yaşam kategorisinde yapılacak satışlan üzerinden alınan komisyon oranları %10 ile %25 arasında değişiyor. Bunun yanında, Ev&Yaşam kategorisi ürünlerinin n11 sitesinde en çok tercih edilen ürünler arasından olduğunu hatırlatmakta da fayda var.
  • Giyim&Ayakkabı; Talebin günden güne artış gösterdiği kategorilerden birisi. Bu kategoride satış yapmak istiyorsanız yapacağınız satışlar üzerinden alınacak komisyon oranları giyimde %20, ayakkabı çantada %17 olarak uygulanıyor.
  • Spor & Outdoor;  Son zamanlarda popüler olan kategorilerden birisi. Daha çok dönemsel satışların hakim olduğu bu alanda yapacağınız satışlar üzerinden %12 ile %15 arasında değişen komisyon oranları alınıyor. Toptan satışlar için uygulanan komisyon oranları ise %6 olarak belirlenmiş.

E-Ticaretin Avantajları

E-ticaret için geleceğin ticaret modeli dersek çok da yanılmış olmayız. Her gün milyonlarca insan tarafından tercih edilen online ticaret platformları yakın zamanda çok daha fazla popüler bir hale gelecek. Şayet siz de ticari faaliyetlerinizi geliştirmek, Pazar payınızı arttırarak karlılığınızı maksimize etmek istiyorsanız e-ticaret alanında geç kalmadan yerinizi almalısınız.

E-ticaretin avantajlarından maksimum seviye de yararlanmak için bu konuda deneyimli uzmanlardan fikir almak, çizeceğiniz yol haritasında başarıya ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Çünkü bu noktada bilmeniz gereken birçok bilgi ve sahip olmanız gereken birçok yararlı veri sizlere yol gösterecektir.

, e-ticaret yapmak için n11 sitesini tercih edecek olan satıcıların kesinlikle bilmesi gereken bir konudur. Ancak bu şekilde ticari faaliyetlerinizi doğru bir şekilde planlayabilir ve satış süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yürütebilirsiniz.