Küçük ve Orta Ölçekli Firmalar, Google AdWords Reklamları ile Hızla Büyüyor

Küçük ve Orta Ölçekli Firmalar, Google AdWords Reklamları ile Hızla Büyüyor
Google Reklamları, yüksek pazarlama ve reklam bütçesine sahip olmayan KOBİ’ler için çok önemli bir kanal oldu. Ulaşmak istenilen hedef kitleye, dijital pazarlama faaliyetleri ile artık çok kolay görünürlük elde edilebiliyor.

Google Reklamları, yüksek pazarlama ve reklam bütçesine sahip olmayan KOBİ’ler için çok önemli bir kanal oldu. Ulaşmak istenilen hedef kitleye, dijital pazarlama faaliyetleri ile artık çok kolay görünürlük elde edilebiliyor.

Artık herkesin cebinde bir akıllı telefon var. Bir konuda bilgi sahibi olmak istiyorsak, bir ürün veya hizmet arıyorsak, bir mekan arıyorsak, Google’a yazıp çıkan sonuçlar arasından ihtiyacımız olan şeye çok kolay ulaşabiliyoruz. Genellikle, Google Aramalarında üst sıralarda çıkan sonuçlar arasından seçimimizi tamamlıyor. Durum böyle olunca, firmalar için Google Arama Sonuçlarında üst sıralarda çıkmak en önemli bir reklam ve pazarlama hedefi olmuş durumdadır. 

Google Arama Sonuçlarının, ilk 5 sonucu reklam alanıdır. Sonraki sonuçlar, organik olarak çıkar. Metin reklam alanlarında yer almak için, Google AdWords çalışmalarında tıklama başına bir maliyet oluşur. Organik sonuçlarda yer almak ise SEO çalışmaları ile mümkündür. Yoğun rekabetten dolayı, artık birçok firma doğal arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için bir ile çalışıyor. SEO uzmanları, site içi SEO optimizasyonu ve site dışı backlink çalışmaları ile websitenin ayda binlerce ziyaretçiye ulaşmasını sağlar. 

Hızlı sonuç almak için, SEO ve SEM çalışmaları bir arada yürütülür. SEM çalışmalarında, Google Reklam Modelleri çok verimli kullanılmaktadır. 

Google AdWords Metin Reklamları Nedir?

Google arama motoru sonuçlarında, tıklama başı bir maliyet ile yer hemen yer alabilirsiniz. ile hizmetinizi ya da ürününüzü arayan kişiler size kolaylıkla ulaşabilir. Sektörünüzde arama yapılan ürünler veya hizmet kelimeleri ile, satış ve gelir fırsatı yaratan potansiyel hedef kitleye görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.

Google Görüntülü Reklamlar Nasıl Çalışır?

GDN denilen, Google Görüntülü reklamlarda görseliniz internet sitelerinde ilgili reklam alanlarında yer alır. Yine aynı mantık ile, tıklama başı bir maliyet oluşur. Haber sitelerinde gezinirken, bir ürün hakkında yorum okurken, video seyrederken birçok reklama rastlarız. Okuduğumuz bilginin içeriğine veya izlediğimiz videonun konusuna göre bu reklamlar bizim karşımızı gelir. Konuyla ilgili reklamlar olduğu için, ürün ve hizmet satın alma olasılığı yüksek olan hedef kitleye marka görünürlüğümüz arttırılır. 

Dijital Pazarlama Ajanslarından, AjansAD (), yapılan tüm dijital reklam modellerinin ölçümlenebilir olduğunu ve harcanan her kuruşun ne kadar satış getirdiğinin kolaylıkla görülebilir olduğunu belirtti. Dolayısıyla, internet reklam kampanyalarının yüksek satış getirenlere odaklanılmasını ve yapılan bu dijital reklamların performansının düzenli optimize edilmesi gerekir. Dijital Pazarma Ajansları artık Dijital Performans Ajansı olarak anılmaya başladı.