İnternete USB takın!

İnternete USB takın!
İki Google mühendisinin geliştirdiği yeni proje sayesinde USB portumuzu internet üzerinde kullanabileceğiz.
İki Google mühendisi tarafından oluşturulan yeni Uygulama Programlama Arayüzü bize USB portu kullanma alışkanlıklarımızı tamamen değiştirebilecek özellikler sunuyor.

WebUSB ismindeki proje, USB portunuzdan takılan araçları herhangi bir sürücüye veya özel bir işleme gerek kalmadan internet ortamında kullanmanıza olanak veriyor.

Klavye, yazıcı gibi USB portunu kullanan klasik araçların yanı sıra, cep telefonu, kamera gibi cihazların bağlantısına da olanak veren bu yeni sistem ile internet kullanımımıza yeni bir boyut kazandırılacak.

Sadece dosya aktarımı gibi basit bir işlev için kullanılmayacak olan bu sistem için Google mühendisleri, USB portuna takılan cihaza internet üzerinden doğrudan yazılım yükleyebilme imkanı, uzaktan evinizdeki veya ofinizdeki USB portları aracılığıyla kullandığınız araçlara müdahele edebilme imkanı gibi çok çeşitli kullanım alanlarına sahip olduğunu belirtti.

Çapraz platform desteğine sahip olan projenin nimetlerinden işletim sistemi farketmeksizin yararlanabileceğiz.

Henüz beta aşamasında bulunan bu proje resmi olarak Google tarafından da duyurulmuş değil. Projenin geliştirilmesi ve düzenlenmesinin ardından resmi olarak duyurulması bekleniyor fakat konuyla alakalı herhangi bir tarih yok.