Instagram’da Hashtagleri Nasıl Kullanmalıyız?

Instagram’da Hashtagleri Nasıl Kullanmalıyız?
Instagram takipçi arttırma, özel hashtag yaratma gibi alanlarda profesyonel bir destek arıyorsanız Duayen Medya her zaman yanınızda.
Instagram son yıllarda günden güne artan popülerliğiyle sosyal medya kullanıcılarının gözdesi olmaya devam ediyor. Kullanıma sunulduğu günden bugüne, pek çok kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı Instagram, bizler için vazgeçilmez bir sosyal mecra oldu. Bu kadar popüler olması, birçok insanın kendini gösterebilmesi veya markaların ürünlerini tanıtabilmesi için de Instagram’ı oldukça elverişli bir ortam haline getiriyor. Öyle ki ma ve bu kişilerle reklam verme durumu bir gelenek haline geldi.

Fakat ma ve hashtaglarin sorumlu kullanımı için bazı püf noktalar var. Örneğin, yüklemiş olduğumuz fotoğraf veya video için kullanacağımız hashtagler, yani etiketler.

Hashtagler ile ilgili en önemli nokta fotoğraf veya videolar ile yakından alakalı olması. Fotoğrafınız veya videonuz için konseptinize uygun etiketi seçmek her zaman daha hoş olacaktır. Alakasız etiketler kullanıldığında hem fotoğrafınızın altında kalabalık bir görüntü kirliliği yaratmış olursunuz hem de esas önemli olan etiketler, diğer alakasız etiketlerin arasında kaybolabilir.

Hashtaglerin de kendi aralarında belirli popülerlikleri vardır ve bazı etiketler kullanıcılar tarafından daha fazla tercih edilir. Bunları sık sık birçok kişinin fotoğraflarının altında görebiliriz. Fakat fotoğrafınızın erişilebilirliğini artırmak için yalnızca popüler hashtagleri kullanmak bir yanılgıdan ibarettir. Popüler hashtagler aynı anda binlerce insan tarafından kullanıldığı için sizin fotoğrafınız veya videonuz kullanmış olduğunuz hashtagin havuzunda dakikalar içinde kaybolacaktır ve aşağılara inecektir. Bu yüzden paylaşımlarınızın altında popüler hashtaglerin yanı sıra az kullanılan ve çok fazla bilinmeyen hashtagleri de kullanırsanız fotoğraflarınızın veya videolarınızın kullanmış olduğunuz hashtag içerisinde daha uzun süre yukarıda kalmasını sağlayabilirsiniz.
Bir diğer nokta ise hashtagi göze batmayacak şekilde yerleştirmek. Eğer fotoğrafınızın veya videonuzun altına hiçbir açıklama yapmadan yalnızca onlarca hashtagi sıralarsanız bu göze hiç hoş gözükmeyecektir. Bunun yerine temel hashtagler belirleyip, onları paylaşımınızın açıklamasında cümle içerisinde kullanırsanız, fotoğrafınızın veya videonuzun açıklaması daha hoş gözükecektir. Ve Instagram takipçi artırma hedefinize bir adım daha yaklaşacaksınız.
Hashtagler yani etiketler ile alakalı birkaç püf nokta bu şekildeydi. Siz de paylaşımlarınızı bunları dikkate alarak yapabilir ve hashtagleri daha doğru kullanabilirsiniz.