Huawei P30 Pro ve Huawei P20 Karşılaştırması

Huawei P30 Pro ve Huawei P20 Karşılaştırması
Akıllı cep telefonları tercihi yaparken bazı zamanlar kararsız kalınabiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekir. Sizin için cimri.com üzerinden Huawei P30 Pro ve Huawei P20 karşılaştırması yaptık.

Akıllı cep telefonları tercihi yaparken bazı zamanlar kararsız kalınabiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekir. Sizin için cimri.com üzerinden ve Huawei P20 karşılaştırması yaptık. İki telefonun da birbirinden farklı özellikleri mevcut olmakla beraber genel hatları ile bu telefonları inceledik. İşte bu iki cihaz hakkında merak ettikleriniz…

Ekran Boyutları Aynı Değil

Cep telefonu kullanıcıları, kendi kullanım alanlarına göre satın alacakları telefonun ekran boyutunu, seçim yaparken göz önünde bulundurabilirler. Huawei P30 Pro 6.47 inç ekran boyutuna sahipken Huawei P20’de 5.8 inç ekran vardır. Genel olarak birbirine yakın ekran boyutuna sahip olan bu iki cihaz arasında Huawei P30 Pro’nun ekranı, biraz daha büyüktür. Ağırlık olarak ise Huawei P30 Pro 192 gram, Huawei P20 ise 165 gram ağırlığındadır. Ergonomik yapıda bulunan bu iki cihaz istenilen yerde taşınabilir ve kolay bir şekilde muhafaza edilebilir.

Kamera Çözünürlükleri Farklı

Cep telefonu ile fotoğraf çekmek günlük bir hayatın parçası haline gelmiştir. Kullanıcılar genellikle sosyal medya ya da bireysel fotoğraf hobisi için cep telefonu ile her mekanda fotoğraf çekebilirler. Huawei P30 Pro’nun kamera çözünürlüğü 40 megapiksel, Huawei P20’nin kamera çözünürlüğü ise 12 megapiksel olarak belirlenmiştir. Her iki telefonda da öz çekim yapılabilir. Aynı zamanda cihazlarda farklı çekim modları da mevcuttur. Işığın az olduğu yerlerde bu telefonların flaşını kullanabilirsiniz. Böylelikle fotoğraf çekeceğiniz ortama ışık sağlayabilirsiniz.

Dahili Depolama Kapasiteleri Aynı

Telefon hafızası telefon seçiminde önemli bir kriterdir. Huawei P30 Pro ve Huawei P20’nin 128 GB dahili hafızası mevcuttur. Bu sayede birçok dosya ve uygulama telefonda saklanabilir. Ayrıca yüksek hafızalı oyunlar cep telefonunda muhafaza edilebilir ve tekrar oynanabilir. Dahili depolama alanı, cep telefonlarının performansını da etkiler. Telefon üzerinden yapılan her işlemi bu hafızaya kaydedebilirsiniz. Bilgisayarların harddiskine benzer bir özelliği bulunan bu alanı, kişisel olarak kullanabilir, özel dosyalarınızı ve verilerinizi saklayabilirsiniz. İki cihazın da depolama alanı son derece yüksektir ve farklı formattaki dosyalar bu alanda saklanabilir.

Hızlı İşlem Yapma Özelliği

Her iki telefonun da işlemci kapasitesi birbirine yakındır. Huawei P30 Pro’da Dual-core 2.6 GHz ARM Cortex-A76 işlemci bulunurken, Huawei P20’de Quad-core 2.36 GHz ARM Cortex-A73 işlemci modeli bulunur. İki telefonun da işlemcisi 8 çekirdeklidir. Bu sayede hızlı bir işlemci ile oyunları akıcı bir şekilde bu iki cihazda da oynayabilirsiniz. Videoları seri bir şekilde açabilir ve aynı anda birden çok dosya üzerinde işlem yapabilirsiniz. Fiyat ve performans olarak bu iki cihazın da donanımsal özellikleri yüksek verimliliğe sahiptir. Böylelikle satın aldığınız her iki telefonu da uzun yıllar dayanıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Batarya Kapasiteleri Farklı

Cep telefonlarında ‘şarjı ne kadar gidiyor?’ sorusu, tercih yaparken sorulan en klasik sorulardan biridir. Şimdiden belirtelim Huawei P30 Pro ve Huawei P20’nin şarjı telefonu uzun süre açık tutmaya yeterlidir. Huawei P30 Pro’da 4200 mAh batarya kapasitesi mevcuttur. Böylelikle cihazı uzun saatler boyu açık tutabilir ve kesintisiz konuşma yapabilirsiniz. Huawei P20’de ise 3400 mAh batarya kapasitesi mevcuttur. Her iki telefonda da hızlı şarj özelliği vardır. Bu sayede Huawei P30 Pro ve Huawei P20’yi dakikalar içinde şarj edip direkt kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu telefonları internet üzerinden sipariş vererek temin edebilir ve doğrudan kullanabilirsiniz. Aynı şekilde cihazlara kılıf ya da ekran koruyucu takabilirsiniz. Çeşitli aksesuarları telefona kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz.